logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Verleden tijd, Lee Child

verleden tijd lee childJack Reacher reist heel wat rond in zijn leven. Sterker nog: dat is inmiddels zijn manier van overleven geworden. Toch is er nog heel wat om te ontdekken over zijn eigen leven. Dat beseft hij ook wanneer hij een bordje naar Laconia ziet staan op de weg. Zijn vader zou daar geboren zijn. Maar wat weet hij nu eigenlijk helemaal over die man? Niets meer dan dat Stan Reacher hem zelf vertelt heeft. En dat is niet veel! Jack neemt de afslag en duikt in zijn Verleden Tijd.

Motelperikelen

Dat is niet het enige onderdeel van het verhaal dat de aandacht trekt in dit boek. Er is namelijk ook een stelletje uit Canada met autoproblemen. Ze stranden bij een afgelegen hotel, waar vier jonge jongens de dienst uitmaken. De mid-twintigers die het motel runnen zijn op zijn zachtst gezegd een beetje vreemd en het lijkt erop dat ze een plannetje aan het smeden zijn. Shorty en Patty proberen er dan ook zo snel mogelijk weg te komen. Helaas geeft hun oude auto geen enkel teken van leven. Ze zitten dus vast op die locatie. Als enige gasten in een motel dat pas verbouwd is. Dan komen er ineens 6 gasten bij, waar Patty en Shorty maar weinig van meekrijgen. Zij zitten opgesloten in hun kamer, waar ze niet meer uit kunnen. Wat is hier de bedoeling van?

Geschiedenisles

Tijdens zijn bezoek in Laconia kan het natuurlijk niet anders of Jack raakt verstrikt in allerlei vreemde zaken. Hij kan het namelijk niet laten om de zwakkeren te beschermen. En laten er nu een flink paar pestkoppen rondlopen in het stadje waar zijn vader is opgegroeid! Dat trekt uiteraard snel de aandacht van de plaatselijke politie, waaronder ook rechercheur Amos, een ex-MP, net als Jack Reacher. In Verleden Tijd is het niet alleen een spannende zoektocht naar Jacks verleden, maar ook een race tegen de klok om de slechteriken telkens een stap voor te zijn.

Ga direct naar Verleden tijd op BOL.com.


Recensie over Verleden tijd

CooleSuggesties topper

Jack Reacher is één van de stoerste helden van dit moment. De ex-militair komt op voor de zwakkeren en zijn eigen denkbeelden. Dat maakt hem tamelijk uniek, buiten het feit dat hij nog altijddenkt als een militair en een beetje geweld niet schuwt. Dat komt hem in dit geval meer dan goed van pas, zeker wanneer hij bij toeval bij het motel aankomt waar Shorty en Patty worden vastgehouden…

Score: 9


Informatie

Verleden tijd,
LS Amsterdam, 392 pagina’s, paperback.
Vanaf: 16 jaar. ISBN: 9789024577194. Prijs: 20.99 euro.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.