Waar zijn de Verkade Digestives gebleven?


Lange geschiedenis

Wil je een lekker en een gezond koekje, dan denk ik persoonlijk maar aan één variant: de Verkade Digestives. Maar tot mijn verbazing bleken ze onlangs verdwenen te zijn. Waar zijn de Verkade Digestives gebleven in de supermarkt?

Ze zijn er nog steeds, geen paniek! Ze hebben alleen een ander jasje gekregen. Om helemaal volledig te zijn: ze hebben hun oude jasje weer terug. Hoewel de Digestives onder het merk Verkade werden verkocht, waren het oorspronkelijk koekjes uit Engeland. Daar staan ze bekend onder het merk McVities Digestives. De Digestives werden in 1882 namelijk al ontwikkeld, door Sir Alexander Grant, die ze onder het merk McVitie’s verkocht. In 1992 was er een fusie tussen McVities en Verkade (lang, zakelijk verhaal) en kwamen ze in de Nederlandse schappen met een wikkel van Verkade.

Terug naar de roots

Inmiddels is de populariteit van de McVities koekjes dusdanig gegroeid, dat eigenlijk alleen de Nederlanders de naam nog niet kennen – simpelweg omdat ze hier onder de naam Verkade in het schap liggen. En dat is nu dus veranderd. De Verkade Digestives zijn weg, daarvoor in de plaats komen dezelfde koekjes met een andere wikkel: McVities Digestives moet je hebben voor een lekkere snak vol meergranen, desgewenst met een laagje pure chocolade of melkchocolade.

Nieuwe varianten

De volgende producten heten vanaf vandaag McVitie’s: Digestive Original, Digestive Melkchocolade, Digestive Pure chocolade en Crunchy Haverkoek. Daarnaast heeft McVitie’s Thins in de smaken Melkchocolade, Pure Chocolade en Cappuccino. Verkade blijft natuurlijk bekend van klassiekers zoals Nizza en San Francisco en van nieuwe koekjes zoals Granola en Kletskoek. En vergeet Verkade chocolade niet, met klassiekers als Melk en Puur enerzijds en nieuwe ranges In-Choc en Over de Top anderzijds. Later dit jaar komt er nog meer nieuw lekkers van Verkade in de schappen!

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

  1. T.Sikkema avatar
    T.Sikkema

    Nieuwe naam. Maar beter? De eerste koekjes wel 7 van de rol digestive pure chocolade waren kapot.
    En niet een beetje. Dit kun je niet presenteren.

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.