logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Ga je verhuizen? Denk ook eens aan een verhuisbedrijf!


Heb je een nieuwe woning gekocht of ga je van de ene huurwoning naar de andere? Verhuizen is een hoop gedoe. Het afsluiten van nieuwe contracten en het overzetten van je gegevens bij instanties, en zelfs webshops en abonnementen, kost je veel tijd. En dan is er ook nog het fysieke proces van verhuizen. Dozen inpakken, spullen opbergen, uitpakken en versjouwen. Een hele klus die je enorm veel stress kan bezorgen. Een erkend verhuisbedrijf kan je ontlasten, maar hoe werkt dat?

Je eigen accountmanager tijdens de verhuizing

Een verhuisbedrijf inhuren ontlast je verhuizing enorm. Een erkende verhuizer, zoals een verhuisbedrijf Leiden of in een andere plaats, stelt een accountmanager aan voor elke verhuizing, die jouw aanspreekpunt wordt om alles in goede banen te leiden. Vergelijk het een beetje met een weddingplanner die ervoor zorgt dat jij niet meer aan alles hoeft te denken op je speciale dag.

De accountmanager zal erop toezien dat alles vlot verloopt en dat de medewerkers van het verhuisbedrijf helpen bij het demonteren en monteren van meubels, het inpakken en uitpakken van dozen, maar ook kleine klusjes zoals het ophangen van lampen of het inpakken van breekbare spullen of zelfs kunst.

Waarom je beter niet zelf kunt verhuizen

Als je al dat inpakken, uitpakken en vervoeren van spullen allemaal zelf moet doen, kost je dat een hoop energie en stress. Die energie kun je beter in je werk steken of in je vrije tijd. Ook de administratieve rompslomp rond een verhuizing vraagt al veel energie. Door het fysieke deel uit te besteden, verlicht je die lasten enorm. Verhuizen staat niet voor niets vaak hoog in de top 10 van meest stressvolle gebeurtenissen in een mensenleven!

Tijdelijk je spulletjes opslaan

Verhuizen van de ene naar de andere woning is soms lastig als je van het ene naar het andere koophuis verhuist. Soms heb je nog niet de sleutels van je nieuwe woning, maar is je oude huis al wel verkocht. In dat geval kan een verhuisbedrijf je ook helpen met het tijdelijk opslaan van je spullen, bijvoorbeeld door deze in een container te laden voor je oude huis en daarna op te halen voor tijdelijke opslag in een pakhuis. Op die manier kun je misschien een vakantie boeken of in die overbruggingsperiode bij familie logeren.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.