logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Verhuizen als een baas


Als mensen praten over verhuizen, ga ik vaak in een soort nostalgische modus. Ikzelf ben in mijn leven namelijk al ongeveer 14 keer verhuisd. Toegegeven, een paar keer daarvan zijn nog in mijn jeugd gebeurd, maar het gros allemaal uit eigen beweging. En nee, dan heb ik het niet eens over het verhuizen van de ene studentenkamer naar de andere, maar echt van het ene appartement naar het andere, of tussen huizen.

Verhuisstress

Ik kan dus absoluut praten over verhuisstress. Er komt nogal wat kijken bij het verkassen van al je spullen van de ene plek naar de andere. Dan heb je het nog niet eens over het inpakken, versjouwen en weer uitpakken (en op zijn nieuwe plek zetten). Ook het regelen van alle randvoorwaarden kost ontzettend veel aandacht en energie. Je telefoonabonnement, internet, gas-, water-, en lichtabonnement… plus al die andere abonnementen die actief zijn, eventueel een nieuwe huisarts en tandarts zoeken… allemaal aspecten waar je snel overheen kijkt. Een checklist doet wonderen. Klik hier voor een checklist verhuizen.

Hulp vragen

Eén ding heb ik wel geleerd. Vele handen maken licht werk. Tijdens mijn verhuizingen heb ik altijd op genoeg hulp mogen rekenen. Vooral in die eerste verhuizingen die ik zelf regelde leverde dat meer dan eens een ‘buurman en buurman’-momentje op. “Als we nou eens… zo, en dan zo… Nee, dat werkt niet. Wacht! Eerst even draaien, een paar wieltjes eronder, laatjes eruit. Hoppa! Zo gaat-ie wel door het trappengat. Aje to!” Naarmate het aantal verhuizingen oploopt en je meer ervaren wordt gaat alles natuurlijk veel soepeler. Je zorgt voor een enorme hoeveelheid dozen om alles in te pakken (dat is echt beginnersfout 1: te weinig dozen. Altijd te weinig dozen) zodat je alles kunt inpakken. Alles moet klaarstaan op V-day. Aanpakken, inladen, verhuizen maar.

Professioneel verhuizen

Ben je niet zo’n ervaren verhuizer? Dan kun je altijd gebruik maken van échte professionals. Verhuizen is echt een vak apart. Je kunt het wel zelf, maar als je de ervaren verhuizers bezig ziet… man! dan voel je je pas echt een amateur. Hoe vaak je ook verhuist. Een verhuisbedrijf inhuren lijkt dan ook overbodig, maar geloof me. Het bespaart je ontzettend veel stress en gedoe. En je hoeft wat minder vriendendiensten in te wisselen. Mensen komen – zo spreek ik ook uit ervaring – ook wel op een barbecue als ze niet hebben hoeven meesjouwen. Zoek je een professioneel verhuisbedrijf? Kijk dan eens naar https://verhuisbedrijfutrecht.nl/

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.