logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Review: Mr and Mrs Smith op Prime Video

Maak kennis met de Smiths: John en Jane, twee individuen die hun persoonlijke identiteiten opgeven en tot elkaar veroordeeld zijn in een doolhof van geheimen en intriges. Deze onbekende duo’s zijn niet zomaar een stel; ze zijn gekoppeld door een mysterieus agentschap met als doel samen te leven als man en vrouw om hun rol als spionnen effectief te vervullen.

8 afleveringen vol actie

Terwijl ze elke aflevering op een nieuwe missie gaan, worden John en Jane voortdurend geconfronteerd met diverse uitdagingen in hun relatie. Of het nu gaat om het infiltreren van een high-society evenement, het ontcijferen van gecodeerde boodschappen of het omzeilen van dodelijke vijanden, hun toewijding aan hun geheime opdrachten wordt keer op keer op de proef gesteld.

Bekijk de trailer van Mr & Mrs Smith

Omgekeerd concept

Het grappige van de serie Mr. & Mrs. Smith is eigenlijk wel dat het hele verhaalconcept van de gelijknamige film uit 2005 (je weet wel, met Angelina Jolie en Brad Pitt in de hoofdrol) is omgedraaid. Waar in de film man en vrouw niet van elkaar weten dat ze eigenlijk spion/hitman zijn, is dat in deze serie precies andersom. Hier worden twee vreemde beginnend spionnen bij elkaar in een huis gezet, waarbij ze moeten overkomen als man en vrouw. De vraag is in de serie eerder: hoe lang zal het duren voordat ze verliefd worden en hun toch al beladen situatie nog verder compliceren? 

Van collega’s naar geliefden

De serie is best eenvoudig en sober qua opzet, waardoor je heel mooi de dynamiek tussen de twee hoofdrolspelers ziet. Ze komen in een aantal hectische en spannende relaties, waardoor ze langzaam ontdekken dat ze op elkaar zijn aangewezen… en dat ze misschien wel meer voelen voor elkaar dan alleen het feit dat ze moeten samenwerken. Dat klinkt saai, maar vergis je niet: er zit genoeg humor (zowel subtiel als overduidelijk), actie en spanning in verweven!

Lastige missies

Iedere aflevering staat ook een nieuwe missie centraal, die ze via een anonieme opdrachtgever toegestopt krijgen. Die mysterieuze boodschapper, waarvan de berichten telkens met Hi Hi beginnen, zorgen ook voor een bepaalde band. Jammer genoeg zijn die instructies bijna nooit echt duidelijk of helder, waardoor de missies onduidelijk en soms zelfs gevaarlijk worden. Je mag bij deze serie het vakje ‘spionageserie’ zeker afvinken! Ondertussen blijven ze plagerige stootjes naar elkaar geven, als ze ontdekken dat ze allebei achter de rug van hun partner aan het zoeken zijn naar informatie over elkaar.


Recensie over Mr. & Mrs. Smith

Mr. & Mrs. Smith is een heerlijke spionageserie die ook het concept relaties aftast en op zijn kop zet. De twee spionnen zijn nieuwsgierig, kritisch én naief – wat een heerlijke combinatie is om naar te kijken. Zowel John als Jane weet overigens van wanten als het er op aan komt. De spannende momenten vol actie zorgen voor de nodige afwisseling in de relationele ontwikkelingen en maken dat de serie voor iedereen leuk en spannend is. De vraag na iedere aflevering blijft: zullen ze in staat zijn om de ultieme test van hun liefde te doorstaan, of zullen de geheimen die ze bewaren uiteindelijk hun ondergang betekenen?

Score: 8


Informatie

Titel: Mr. & Mrs. Smith
Uitgever: Prime Video
Tijdsduur: 8×50 minuten
Genre: actie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 16 jaar of ouderGrof taalgebruikBevat scenes met geweld

streaming-banner-prime-video

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.