logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Verhalenbundel Lang Leve Oud

boekjelangleveoudBeemster kaas is een welbekende onder de kaasliefhebbers. Vooral Beemster Oud is bij ons een favoriet: een lekker pittige kaas, dat gaat er wel in! Vanaf 7 maart wordt het nog aantrekkelijker om Beemster Oud te kopen: de komende tijd krijg je namelijk (en geselecteerde supermarkten) het boekje ‘Lang Leve Oud’, een ode aan oud in tien korte verhalen. Met bijdragen van Nederlandse schrijvers – jong en oud – over de schoonheid van ouder worden en oud zijn.

Oud is helemaal hip, zo lijkt het. Cher is de muse van Marc Jacobs, de 95-jaar jonge Iris Apfel bepaalt de laatste catwalk looks, en model Carmen DellOrefice is met haar 84 jaar hotter dan ooit. We worden niet alleen ouder, ook gezonder oud en welvarender oud dan alle generaties voor ons – we zijn ‘het nieuwe oud’. Het begrip is dan ook hard toe aan een herwaardering. Studies tonen aan dat met de jaren gevoelens van geluk, blijheid en welbevinden alleen maar toenemen.

Hoogste tijd dus voor een ode aan oud. Vandaar dat Beemster, hofleverancier van een tot Beste Product van het Jaar verkozen oude kaas, nu komt met een verhalenbundel over de schoonheid van oud. De bundel bevat tien korte verhalen, ieder met een geheel eigen invulling van het gevolg van tijd op de mens. Want net zoals oude kaas van Beemster echt de tijd heeft gehad om rijk, pittig en vol van smaak te worden, zo heeft ook de mens haar jaren nodig om te groeien en zichzelf te zijn.

De verhalen zijn van de hand van een bonte mix schrijvers, van de gevestigde Marcel Möring tot literair talent Thomas Heerma van Voss, met 25 jaar meteen ook de jongste auteur. Van dichter en theatermaker Bart Chabot tot de ongekroonde koningin van het korte verhaal Sanneke van Hassel. Naast romanschrijvers als Elke Geurts en Manon Uphoff gaven ook non-fictieauteurs Auke Kok en Joris van Casteren een bijdrage. Zo pelt elke schrijver een nieuwe schil af van het uiterlijk van oud en ontvouwt zich een verrassend jonge kijk op het oud van nu.

‘Lang Leve Oud’ is verkrijgbaar bij geselecteerde supermarkten bij aankoop van een stuk Beemster oud in de vers-counter.

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.