logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Vergif, Joel Levy

Vergif is er in alle soorten en maten. Volgens sommigen is alles eigenlijk vergif, want bijna alles is schadelijk wanneer je er maar genoeg van binnenkrijgt. Zelfs water! Toch is het ene stofje schadelijker dan het andere. Dit boek duikt in de wereld van vergif door de eeuwen heen, en welke rollen het gespeeld heeft in onze geschiedenis. Dat kan op allerlei manieren zijn, als middel om te moorden, om zelfmoord te plegen of om mensen juist beter te maken.

Eeuwenlange strijd

Het boek Vergif duikt in de wondere wereld van gifstoffen en manieren om mensen schade toe te brengen, al dan niet bewust. Sommige gifsoorten leiden zelfs tot geneesmiddelen, het ligt er maar net aan hoe je ze gebruikt. Joel Levy duikt de geschiedenisboeken in om te achterhalen welke belangrijke gebeurtenissen door vergif zijn bepaald, hoe je deze terugvind in bijvoorbeeld de kunstgeschiedenis en welke soorten gif door de eeuwen heen het meest populair zijn.

Recente geschiedenis

Natuurlijk is er meer te vinden over de laatste eeuwen van onze geschiedenis, aangezien er daar simpelweg meer van is vastgelegd. Het boek heeft dan ook een nadruk om de meer recente geschiedenis, met de eerste en tweede wereldoorlog als regelmatig terugkerend onderwerp. Feit en fabel wordt hierbij netjes voor je op een rij gezet, zodat jij je kunt verwonderen over de manieren waarop gif werd ingezet – in woord én beeld.

Ga direct naar Vergif op BOL.com.


Recensie over Vergif

Wil jij meer weten over de rol van vergif in onze geschiedenis? Dan is dit een heel interessant boek. Het behandelt alle aspecten van vergif, van manieren om het te maken (of tegen te komen), de manieren waarop het gebruikt werd én het omschrijft talloze gebeurtenissen in de geschiedenis waar vergif een belangrijke rol in heeft gespeeld.

Score: 7


Informatie

Vergif,
Illustrator: nvt
Uitgever: Davidsfonds, 224 pagina’s, paperback.
Vanaf: 18 jaar. ISBN: 9789002270437. Prijs: 29.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.