logo-liggend-wit-donkerblauw

Vergeleken: iPhone 11 vs iPhone 11 Pro vs Pro Max


Onlangs werden de nieuwe iPhones bekendgemaakt. Een belangrijke dag voor alle Apple-fans, maar ook een belangrijke dag voor alle smartphone-fabrikanten. Vanaf 20 september zijn de nieuwe iPhones overal te koop. Zo vind je de iPhone 11 en de iPhone 11 Pro bij KPN. Het zou immers niet de eerste keer zijn dat Apple een paar revolutionaire ontwikkelingen introduceerde! Een van de opmerkelijke zetten van Apple was wel de duidelijke splitsing in segmenten: iets dat ze vorig jaar introduceerden met de iPhone Xr en de iPhone Xs. Nu wordt de splitsing duidelijker benoemd door de toevoeging van Pro bij de duurdere modellen. Maar wat zijn de verschillen tussen de iPhone 11 (809 euro), de iPhone 11 Pro (1159 euro) en de iPhone 11 Pro Max (1259 euro)?

De meest opvallende upgrades

Als je de nieuwe iPhones vergelijkt met die van vorig jaar, zijn er twee dingen die opvallen. De frontcamera en de camera op de achterkant. De frontcamera, die je gebruikt om selfies te maken, heeft een upgrade gekregen van 7 megapixels naar 12 megapixels. Je kunt er bovendien in 4K mee filmen… en filmpjes in slow-motion mee opnemen. Een leuke gimmick! De camera op de achterkant heeft een extra lens gekregen. De iPhone 11 heeft naast de bekende groothoeklens een ultragroothoeklens als bonus gekregen, voor vergezichten of het fotograferen van een grote groep mensen. De iPhone 11 Pro heeft nog een extra telezoom, waarmee je 4x optische zoom ter beschikking hebt.

De verschillen tussen de iPhone 11 en de iPhone 11 pro

Het kan lastig kiezen worden tussen beide toestellen. Wij hebben daarom de grootste verschillen voor je op een rij gezet.

Het beeldscherm

Hier zit een opvallend verschil in. De iPhone 11 heeft namelijk een schermdiameter van 6,1 inch, net als de iPhone XR. De iPhone 11 Pro is wat kleiner, met een diameter van 5,8 inch, terwijl de iPhone 11 Pro Max een diameter heeft van maar liefst 6,5 inch. De resolutie van de beide Pro-modellen is wel een stuk beter, wat je goed ziet aan het aantal pixels per inch. De iPhone 11 gebruikt een Liquid Retina LCD-scherm met 326ppi, de Pro-modellen gebruiken een OLED Super Retina XDR zijn een stuk scherper met 458ppi! Naast een hogere resolutie is het scherm van de iPhone 11 Pro kleurrijker en feller, waardoor ze beter leesbaar zijn in lichte omgevingen.

Geheugen en accu

Intern zijn de drie nieuwe modellen vrijwel gelijk. Ze gebruiken alle drie de nieuwe Apple A13 Bionic processor en worden geleverd met het nieuwe iOS 13. De iPhone 11 heeft echter 3GB werkgeheugen, terwijl de Pro-modellen beschikken over 4GB werkgeheugen. De opslagcapaciteit van de iPhone 11 Pro bestaat uit 64GB, 256GB en 512GB, terwijl je bij de iPhone 11 kunt kiezen uit 64GB, 128GB en 256GB. De verbeterde accuprestaties van de iPhone XR waren goed ontvangen. Apple heeft besloten de trend voort te zetten en de accuduur te verbeteren. De iPhone 11 gaat 1 uur langer mee dan de iPhone XR, de iPhone 11 Pro kan 4 uur langer gebruikt worden en de iPhone 11 Pro Max zelfs 5 uur langer, vergeleken met de indrukwekkende prestaties van de iPhone XR!

Stijl en vorm

De iPhone 11 komt uit in zes kleuren, waaronder groen, paars, rood, geel, een nieuwe tint wit en natuurlijk zwart. De iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max richten zich op een wat meer serieuze doelgroep. Apple brengt deze modellen dan ook uit in de kleuren spacegrijs, goud, zilver en voor het eerst ook in middernachtgroen. De finishing touch voegt Apple toe met de afwerking van matglas. De afmetingen van de iPhone 11 zijn 150,9 x 75,7 x 8,3 mm met een gewicht van 194 gram. De iPhone 11 Pro is 144 x 71,4 x 8,1 mm groot met een gewicht van 188 gram en de iPhone 11 Pro Max is 158 x 77,8 x 8,1 mm met een gewicht van 226 gram.

Voor welk toestel kies jij?

Dit artikel is voortgekomen uit een samenwerking.

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.