Vergeet bullet journals – dit is de agenda die je moet hebben

Cowboysbag organizer

Iedereen lijkt in de ban van Bullet Journals. Je weet wel: lege schriftjes waar een stippelpatroon in staan, zodat jij een voor jou op maat gemaakte agenda kan maken. Ik moet bekennen dat ook ik even helemaal om was als het gaat om bullet journals. En hoewel ik ze nog steeds gebruik voor takenlijstjes en to-do-lijstjes (niet zo sierlijk gedecoreerd als je ze ziet op Pinterest) vind ik het voor een agenda toch een beetje zonde van mijn tijd. Je bent namelijk langer bezig met het vormgeven van zo’n pagina dan dat je ‘m vult of bekijkt. Niet echt efficiënt! Bovendien vind ik dat principe van afspraken en taken ‘meenemen’ van jaaroverzichten naar maandoverzichten en van maandoverzichten naar de weekoverzichten toch een tikkie omslachtig. Nee: voor mij geen bullet journal als agenda: ik gebruik een organizer! Een stoere cognackleurige Cowboysbag organizer, om precies te zijn. Hierin passen de Succes Standaard of Filofax Personal vullingen (of goedkopere van de Hema of Kapla). Lekker veelzijdig!

De agenda van mijn keuze

Ik heb hem dus ook gevuld met een Succes Standaard vulling, met een weekoverzicht als indeling. Zo heb je genoeg inzicht in je weekplanning. Dankzij het formaat van de agenda (een stukje kleiner dan A5) is het groot genoeg om aantekeningen in te maken. Dankzij een bladwijzer kun je makkelijk bijhouden bij welke dag je bent, wat wel zo praktisch is. En: het is een organizer, dus als je pagina’s volgeschreven hebt, kun je ze gewoon uit de agenda halen. En is het jaar om? Dan kunnen bepaalde elementen als een adresboek of een jaarkalender (bloggers: wat dacht je van een contentplanner voor social media als jaaroverzicht?) gewoon in de agenda blijven zitten, terwijl je de overige onderdelen wisselt voor het nieuwe jaar. Hoe handig is dat?

Stoer

Een ander groot voordeel is dat het een stoere agenda is, in plaats van een zelfgetekend exemplaar. De degelijke leren kaft straalt al iets stoers uit. Daar vind je op www.thelittlegreenbag.nl trouwens wel meer coole exemplaren van. Je sluit hem met een stevige drukker, die qua kleur prima bij het leer past. De stoere stiknaad zorgt voor stevigheid. Aan de binnenkant van de Cowboysbag organizer vind je een lus voor een pen en een aantal insteekvakjes: vier daarvan zijn speciaal voor pasjes gemaakt, drie grotere vakken voor papieren, bonnetjes en andere kleine paperassen. Zo heb je alles bij de hand wat je nodig hebt – voor mannen ook wel handig! Maar denk eraan wat je er in bewaart (denk maar eens aan de film Filofax…).


Ga direct naar Cowboysbag diary op BOL.com.

Recensie over Cowboysbag diary

Met het cowboysbag Diary heb je alles binnen handbereik, van je afspraken tot je belangrijkste documenten. Lekker retro offline, zoals het hoort. Dan maak je pas een entree! De afwerking is tot in de puntjes uitgewerkt, hij ziet er strak uit en is praktisch in gebruik. Eenmaal gewend aan zo’n agenda, en je wil niet anders meer.

Score: 8


Informatie

Cowboysbag diary, Cowboysbag
Meer weten? Cowboysbag diary
Prijs: 59.95 euro.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

  1. Arja avatar
    Arja

    Ideaal!! ik heb niks met lege pagina’s 🙂

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.