logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Verdwenen woorden, Monique de Heide

Joost gaat een paar dagen bij zijn vader logeren, die in Parijs woont. Zijn ouders zijn trouwens niet gescheiden, hoewel zijn vader eerder getrouwd lijkt met zijn werk dan met de moeder van Joost… Wanneer Joost echter uit de trein stapt, blijkt zijn vader nergens te bekennen. Hij vind zijn vaders tas, maar wanneer hij na wat omzwervingen bij diens appartement aankomt, blijkt er geen teken van zijn vader te bekennen. Wat us er gebeurd?

Geschiedenisspeurders

Tijdens zijn zoektocht naar zijn vader, stuit Joost op een speurtocht waar zijn vader, Matthijs, mee bezig was. Het gaat om de zoektocht naar een oude encyclopedie, een drukproef van de beroemdste encyclopedie ooit. Eentje waar door de kerk en de toenmalige koning flinke censuur op is uitgeoefend… maar waarvan het origineel dus nog altijd ronddwaalt! Gelukkig hoeft Joost de zoektocht niet alleen op te lossen. De knappe kleindochter van Matthijs’ stokoude buurman helpt hem maar wat graag. Ook een aantal excentrieke vrienden van zijn vader steken graag een hand uit. Maar zal het hem lukken om zijn vader te vinden? En hoe komt hij iedere dag aan die mysterieuze mails, die een stukje uit de geschiedenis vertellen van lang, lang geleden?

Vertrouwen

Verdwenen Woorden is niet zo maar een speurtocht naar het verleden. Het is ook een zoektocht naar de waarheid. Wat is er met zijn vader gebeurd? Waarom is hij nergens te bekennen? En was hij op zoek naar de waarheid, of naar eeuwige roem, zoals boze tongen beweren? Daarbij blijkt bovendien dat zijn vader verwikkeld was in een aantal vreemde en bizarre zaakjes, waarmee hij de aandacht van de verkeerde mensen op zich heeft gevestigd. Wie kan Joost vertrouwen tijdens zijn zoektocht?

Ga direct naar Verdwenen woorden op BOL.com.


Recensie over Verdwenen woorden

Verdwenen woorden is een super spannende thriller met een geloofwaardige 16-jarige jongen in de hoofdrol. Hij is op zoek naar zijn vader, maar ontdekt al snel dat de speurtocht naar de mysterieuze encyclopedie hem zou kunnen wijzen naar deze bizarre verdwijning. Het boek is vlot en toegankelijk geschreven, met grappig en spannende momenten die elkaar in rap tempo afwisselen. Soms ligt de nadruk iets te veel op het leerzame element van de encyclopedie, maar meestal komt het enkel in de vorm van aanwijzingen en tips.

Score: 8Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Informatie

Verdwenen woorden,
Illustrator: nvt
Uitgever: Clavis, 271 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 12 jaar. ISBN: 9789044834758. Prijs: 17.95 euro.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.