Verdacht is iedereen in het boek van Carry Slee

verdacht-carry-slee Met het boek Verdacht heeft Carry Slee weer een heel meeslepende jeugdthriller geschreven die je keer op keer naar het puntje van je stoel laat schuiven of je nagelbijtend zal laten verder lezen. Zo, die kop is er al vast af, maar ik zal me nog wat verder toelichten, want met complimentjes uitdelen alleen kom je er natuurlijk niet. In Verdacht volg je Viktor en Tess. Ze zitten in de tweede klas van de middelbare school en zijn tot over hun oren verliefd op elkaar. Ze zijn ook elkaars tegenpolen: Viktor’s ouders zijn steenrijk, terwijl de ouders van Tess ieder dubbeltje moeten omdraaien.

Kerende kansen en schoolproject

Dan lijkt het tij te keren voor de ouders van Tess. Haar vader zou namelijk een subsidie van de gemeente hebben gekregen, waarmee hij een eigen timmermansbedrijfje kan beginnen. Er komt een mooie nieuwe bus voor de deur, en alles lijkt voor de wind te gaan. Dan gebeurt er iets verschrikkelijks: er vind een overval plaats bij een juwelier in het dorp. De eigenaar van de winkel wordt daarbij flink mishandeld, en gaat zelfs dood. Tess, Viktor en hun vrienden Rachel en Brahim zijn toevallig in de buurt om een film te maken voor een schoolproject. Toevallig staan er wat flarden op die de politie wat verder kunnen helpen. Zo staat de vluchtauto goed in beeld, inclusief het kenteken. Dat is een grote hulp!

Rampenspoed

Tot overmaat van ramp zijn er aanwijzingen die leiden naar de vader van Tess. Hij wordt opgepakt en in de gevangenis gestopt. In het kleine dorpje wordt hij betiteld als crimineel, en zowel de moeder van Tess als Tess zelf worden met de nodige argwaan aangekeken. Zo wordt haar moeder op staande voet ontslagen en wordt Tess op school flink gepest. Daar komt nog een schepje bovenop als ook haar beste vrienden Tess verdenken van een diefstal. Wie kan ze nog vertrouwen?

Verdacht

Deze thriller is ontzettend knap geschreven. Het blijft heel dicht bij Tess en Viktor, die toch wel de belangrijkste personen zijn in dit boek. Ook Rachel en Brahim komen echter nog goed aan bod, ieder personage krijgt zijn eigen leven, voorkeuren en smaak. Dankzij het feit dat Carry Slee het hele verhaal zo opschrijft alsof ze echt over de schouders van de kinderen meekijkt is het een meeslepend boek geworden over schuld, verdachtmakingen en vooral over het feit dat Tess en haar moeder door iedereen buitenspel worden gezet. Een spannend boek, dat je maar moeilijk weg kunt leggen.

Op film

De nieuwe aflevering van Carry Slee TV is online, ter ere van het boek Verdacht. Niet alleen Carry Slee zelf maar ook misdaadverslaggever John van den Heuvel, Lennart Timmerman (Razend, Spangas), Vajèn van den Bosch (Grease, Spangas, The Voice Kids), leveren een bijdrage. De nieuwe aflevering is te bekijken via de www.carryslee.nl en via facebook.com/carryslee. Of bij ons, natuurlijk 🙂

Informatie

Verdacht, Carry Slee OverAmstel, 252 pagina’s, hardcover. Prijs: 14,99 euro. Leeftijd: vanaf 12 jaar. ISBN: 9789048834488

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

 1. […] Tess en Victor zijn superverliefd op elkaar. Samen met Rachel en Brahim vormen ze een hecht vriendenclubje. Voor school filmen ze in een buurt waar toevallig op dat moment een overval wordt gepleegd. De juwelier, die ook de vader is van een medescholier, is zwaargewond geraakt. De daders zijn nog niet gepakt en iedereen praat erover. Als Tess hun opnames bekijkt doet ze een belangrijke ontdekking. Ze brengt haar videomateriaal naar de politie. Die beslissing verandert haar leven. Lees hier onze recensie over Verdacht. […]

 2. truus die alles duus:) avatar
  truus die alles duus:)

  Super leuk boek. Aan het begin een beetje saai maar later in het boek wordt het spannend.

  Trouwens… Victor schrijf je met een c 🙂

 3. mare___ avatar
  mare___

  Carry slee kan echt heel goed schrijven elke keer pakken haar boeken mij helemaal!!!

 4. Marloes avatar
  Marloes

  Ieder 12+ boek van Carry Slee heeft zijn eigen onderwerp. Dit keer is het verdacht worden van moord. Tess, Victor, Rachel en Brahim zijn vier vrienden. Tess en Victor hebben verkering met elkaar. Het is dik aan en het maakt hen niet uit wat hun familie ervan vindt. De levensstijlen van de ouders zijn nogal divers. Bij Victor thuis is er geld en bij Tess thuis niet. Dit verschil in milieu levert nogal wat problemen op. Zeker wanneer Tess haar vader wordt verdacht van moord. Tess raakt in een soort tweestrijd, gelooft ze in de schuld of onschuld van haar vader? De bewijzen stapelen zich op waardoor het voor haar steeds moeilijker wordt om te blijven geloven in de onschuld van haar vader. Deze moeilijke situatie levert nogal wat problemen op zowel op school als in haar relatie.

  Verdacht is een waardig onderdeel van de 12+ serie. Het boek is weer erg goed geschreven, wat ervoor zorgt dat je het in een keer uit wil lezen. Je kunt je helemaal inleven in Tess en Victor. De keuze van woorden zorgt ervoor dat je de dilemma’s voelt waar zij voor staan e je begrijpt dat het ontzettend moeilijk is om je niet te laten beinvloeden door je omgeving. Het boek beschrijft goed wat voor invloed jouw milieu en omgeving kan hebben op de rest van je leven. Dit zet je aan het denken, net zoals de andere boeken uit de serie.

  Carry Slee heeft met dit boek weer een serieus onderwerp aangesneden waar kinderen in die leeftijd mee te maken kunnen krijgen. Ontzettend knap dat zij het keer op keer weer voor elkaar krijgt om zo’n moeilijk onderwerp op een begrijpelijke, goede manier te beschrijven. Ik kan niet wachten tot er weer een boek van deze serie verschijnt, echt een top serie!

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.