logo-liggend-wit-donkerblauw

Verbeter je smartphonefoto’s met een ringlight


recensie-11

Maak jij foto’s? Vast wel. Ik gok ook dat je de meeste maakt met je smartphone, en dat je de camera eigenlijk alleen maar tevoorschijn haalt voor speciale momenten of dagjes uit. Kom ik in de buurt? En misschien dat je jouw camera ook wel tevoorschijn haalt als je wilt fotograferen in omgevingen met slecht licht. Smartphones en schemer? Dat is nog steeds geen briljante combinatie namelijk. Tenzij… Tenzij je kunt zorgen voor wat extra licht! En heel moeilijk is dat niet: met de juiste accessoires maak je ineens mooiere foto’s in die duistere omgevingen, maar krijgen je selfies ook meteen een leuke boost. Wij probeerden de Halo Selfie Ring Light RK-12 uit en zagen direct het verschil.

Ringlight?

Een wat? Jazeker, een ringlight. Fotografen kennen hem al jaren. Het is een ronde lamp met een donker deel in het midden. Een gematigde variant ervan heet een beauty dish, en niet voor niets. Omdat het licht recht van voren komt krijgen rimpeltjes geen kans om schaduwen te vormen… en bestaan ze niet op de foto. Briljant, toch? Een Ring Light is wel een stukje intenser, maar heeft dan weer het voordeel dat het eigenlijk vanzelf van die vrolijke pretlichtjes maakt in je ogen. Tenzij je een bril draagt, dan zie je gewoon een rondje.

recensie-10

Tijd voor je Selfie

De Halo Selfie Ring Light is in eerste instantie bedoeld voor het maken van selfies. Op de achterkant van de ledlamp zit een grote clip met rubber voetjes, die je gewoon om je camera schuift. Er zal dus een deel van de lamp op je scherm komen, maar dat is niet erg: het scherm zal er niet op reageren. Door het licht zal je gezicht er veel frisser en intenser op staan. Niet alleen bij matig licht, maar ook als je bijvoorbeeld tegen de zon in wil fotograferen (dus als je een selfie maakt met de zon in je rug) zal de Halo Selfie Ring Light zorgen voor een mooier portret. Schuif je ‘m de andere kant op, dan kun je deze Halo Selfie Ring Light natuurlijk ook gebruiken voor het oplichten van onderwerpen voor je snufferd, dat spreekt voor zich. Een goed belichte maaltijd, bijvoorbeeld? Of vraag iemand om de lamp even vast te houden voor spectaculaire en creatieve effecten: als je de Ring Light eenmaal kent zul je je afvragen waarom je bij die rechthoekige flitsers bent gebleven! De intensiteit van het licht kun je instellen in drie niveaus, en de lamp is heel eenvoudig op te laden via een USB-kabel. Desnoods via een powerbank, als je geen stroom in de buurt hebt. Makkelijk, nietwaar?

Je koopt de Halo Selfie Ring Light voor 24,95 euro op www.coolgift.com

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.