logo-liggend-wit-donkerblauw

Boek recensie: De verbandbende – de helden met duizend gezichten

Verbandbende De helden met duizend gezichten

De Verbandbende klinkt misschien als een ziekenhuisserie, maar het gaat over twee kinderen en hun mummievrienden. De boekenwurm Ap leest alles wat over Egypte gaat en is een heuse expert. Zijn volgende doel? Hiërogliefen leren schrijven. Maar dat is moeilijker dan je denkt! Zijn vriendinnetje Cody staat hem in alles bij. Zij is het avontuurlijke type en wil niets liever dan archeologe worden. Ze valt met haar neus in de boter, want samen hebben ze twee tot leven gebrachte mummievrienden: de verstrooide architect en leermeester Kha en zijn vrouw Merit, die bedreven was in kunst en magie. Dankzij haar zijn de drie mummies in het heden ontwaakt. Want ook hun huiskat Mioe behoort tot de mummievrienden. Mioe zorgt voor de nodige kattenkwaad tijdens de avonturen.

Magisch verhaal

Het verhaal begint op het moment dat Ap probeert om hiërogliefen te schrijven. Dat lukt hem bar slecht. Wanneer Kha en Merit in de bibliotheek langskomen, stort Kha zich op de tekst. Ap blijkt per ongeluk een magische tekst te hebben geschreven, waardoor Kha en Mioe in het boek verdwijnen! Ap, Cody en Merit doen er natuurlijk alles aan om Kha terug te halen en ze besluiten hem achterna te reizen. Zo belanden ze telkens in een nieuw verhaal en beleven ze spannende avonturen.

Clash van culturen

Vanaf het moment dat onze vrienden in de magische boekenwereld wegvagen, komen ze in heel wat spannende avonturen terecht… die je misschien zelfs wel kent! Er wordt namelijk dankbaar gebruikgemaakt van bekende verhalen, die door de vriendennamen een beetje worden aangepast. Zo beleef je avonturen in de wereld van He-Man, Star Wars, Sherlock Holmes en nog veel meer. Maak je klaar voor een reis door de fantasiewerelden die Cody ooit heeft bedacht! Er is echter één probleem. Langzaam maar zeker vergeten onze vrienden steeds meer wie ze zijn en gaan ze klakkeloos handelen naar de manier zoals de verhalen van hen verlangen. Het is nu wachten op de god Thoth, de god van de kennis… want het is zijn wereld waar ze in rondlopen.


Ga direct naar De Verbandbende – de Helden met Duizend gezichten op BOL.com.

Recensie over De Verbandbende – de Helden met Duizend gezichten

De Verbandbende is een spannende serie die je meeneemt naar de fantastische tijd van de Egyptenaren. Er is natuurlijk heel wat te bedenken rondom de ingepakte mummies, maar schrijver Allessandro Vicenzi maakt het in De Helden met Duizend tezichten wel heel bond, door gebruik te maken van bekende verhalen uit de literatuur- en filmwereld. Veel diepgang krijgt het boek daardoor niet. Voor kinderen zal het een feest van herkenning zijn, maar ik denk dat een aantal films en verhalen ze ook helemaal niet bekend zal voorkomen. Misschien een leuke kennismaking, maar waarschijnlijk zijn de bekende knipogen leuker dan de onbekende lijntjes. De tekeningen in het boek zijn vrolijk en enthousiast. De cartooneske personages brengen het verhaal extra tot leven en zorgen voor een vrolijke uitstraling.

Score: 7


Informatie

Titel: De Verbandbende – de Helden met Duizend gezichten
Auteur:
Illustrator: Roberto Lauciello
Uitgever: Condor
Aantal pagina’s: 144
Type boek: Hardcover
Leeftijd: vanaf 8 jaar
ISBN: 9789493189683
Prijs: 14.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.