logo-liggend-wit-donkerblauw

Boek recensie: Verander niks, Karin Brugman

De schrijfster Karin Brugman ken je misschien wel van een eerdere bestseller, Ik (k)en mijn ikken. In Verander Niks borduurt ze verder op dat gegeven, maar wel met een belangrijke boodschap: zorg dat jouw ‘ikken’ wel jóuw ikken blijven en niet veranderen in iets anders. Verander dus niks, maar omarm je karakter en werk daarmee verder.

Blijf jezelf

De belangrijkste boodschap blijkt al uit de titel: blijf jezelf! Maar dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Want zeg eens eerlijk: wie wil er nu niet wat veranderingen doorvoeren in zijn leven? Wat meer vastberaden zijn, meer discipline hebben om te sporten, eindelijk die cursus Ukelele spelen oppakken, noem het maar op. Hoe doe je dat als je jezelf moet blijven? Welnu, daar is het boek Verander niks ook weer duidelijk in.

Leren door jezelf te kennen

En dat kan ook allemaal, maar de eerste stap is volgens Brugman om jezelf te leren kennen. Als je bekend bent met je sterke en zwakke punten, is het namelijk veel makkelijker om iets voor elkaar te krijgen. belangrijker is ook om te accepteren dat je bepaalde karaktertrekken hebt. Waarom zou je veel tijd en energie steken in het veranderen van die persoonlijke eigenschappen, als je er ook mee kunt leren omgaan? Gebruik die sterke en zwakke eigenschappen om de beste versie van jezelf te zijn… ook al is iemand anders daar minder blij mee. Luister naar je gevoel, heb aandacht voor je lichaam.


Ga direct naar Verander niks op BOL.com.

Recensie over Verander niks

Verander Niks is een fijne vervolgstap op het boek Ik (k)en mijn ikken. Het zet het concept zelfhulpboeken eigenlijk op zijn kop. Waar veel boeken je namelijk laten zien hoe gemakkelijk (ha!) het is om te veranderen, vertelt Karin Brugman je juist meer over jezelf. Vanuit jouw persoonlijke karakter kijken naar je leven zal je nieuwe inzichten geven over je dagelijks handelen, waardoor je niet gaat proberen om iemand anders te worden (zoals die gehypete zelfhulpgoere van Instagram of Tiktok), maar om simpelweg de beste versie van jezelf te zijn. Meer hoeft niet, toch? Het boek is lekker vlot geschreven, met grappige anekdotes de nodige eye-opener en een confronterende stelling. Met vragen en kleine opdrachten zet de schrijfster je actief aan het denken.

Score: 8


Informatie

Titel: Verander niks
Auteur:
Uitgever: Uitgeverij Thema
Aantal pagina’s: 184
Type boek: Paperback
ISBN: 9789462723658
Prijs: 27.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.