Het is tegenwoordig helemaal niet vreemd wanneer je een veranda aan je huis hebt gebouwd. Het biedt direct een stukje meerwaarde voor je huis – en je zult er bovenal ontzettend veel plezier aan beleven. Buiten zitten en leven is namelijk ontzettend fijn. Je geniet van de vrijheid en de tijd en energie die je in je tuin hebt gestoken… maar jammer genoeg is het lang niet altijd geschikt weer om te genieten van je veranda. Daar kun je echter wat aan doen! Geniet het hele jaar van je veranda met deze eenvoudige truc.
Afschermen
Het is namelijk helemaal niet zo moeilijk om je veranda te voorzien van een wand! Een glazen schuifwand doet niets af aan het buitenleven, maar houdt vervelende elementen als wind, regen en kou ontzettend goed buiten. Zo kun je in het zonnetje lekker de schuifpui openzetten en genieten van de buitenlucht. Wordt het wat later in de avond? Dan doe je de schuifwand dicht en profiteer je van de isolerende werking van je schuifwand. Je kunt tot in de late uurtjes doorgaan! Maar ook in de vroege lente of in de herfst kun je zo genieten van de extra ruimte onder je veranda. Wat is er nou fijner dan wakker worden met een kopje koffie onder de opkomende zon?
Makkelijk te plaatsen
Je kunt denken dat het een heel gedoe is om zo’n glazen schuifwand te plaatsen, maar schijn bedriegt. Het hele raamwerk staat er immers al. Je hebt al genoeg punten waar je de schuifwand aan kunt bevestigen. Zodra die de goede maten heeft (en ja, die bestel je natuurlijk op maat, bijvoorbeeld hier) is het een kwestie van netjes en recht plaatsen… en je bent klaar! Let wel dat je waarschijnlijk een minder goede isolatie hebt vanaf je dak en vanaf de grond, maar dat is afhankelijk van de manier waarop je die twee hebt gebouwd.
Winterse taferelen
Een schuifwand voor je veranda heeft nog een ander groot voordeel, waar je misschien nog niet bij stil had gestaan. Het is namelijk ook een briljante plek om planten te laten overwinteren, die niet bestand zijn tegen de soms barre omstandigheden in ons land. Ook kun je de extra ruimte in de lente gebruiken om al vroeg in het jaar planten te kweken voor het aankomende seizoen.