logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie: Venom – Let There Be Carnage op blu-ray

Venom Let There Be Carnage filmposter

Tom Hardy is terug als Eddie Brock en diens alter-ego Venom. Het is lastig om deze bizar ogende alien in een hokje te stoppen (en volgens mij zou hij dat ook helemaal niet fijn vinden). Het is één van de meest omstreden anti-helden uit het arsenaal van Marvel… maar ook eentje die zeker tot de verbeelding spreekt. Venom: Let There Be Carnage zet een komische noot op een hoeveelheid slijmerig geweld. De film is geregisseerd door Andy Serkis en de cast bestaat verder uit o.a. Michelle Williams, Naomie Harris en Woody Harrelson in een geweldige rol van Venoms aartsvijand Carnage / Cletus Kasady.

Getrouwd stel

Om een lang verhaal kort te maken: Eddie en Venom zijn als een getrouwd stel, dat het nergens echt over eens kan worden, maar die ook niet zonder elkaar kunnen. Ze blijven aan het kibbelen en elkaar afkraken, waarbij Eddie de enige is die Venom kan horen als hij niet in de Venom-vorm tevoorschijn komt. Dat zorgt voor de nodige grappige situaties, hoewel een aantal daarvan best cliché en soms zelfs wat irritant zijn. Leuker zijn de momenten in Eddies huis, waarbij ze de boel kort en klein slaan, of wanneer Venom weer een wit voetje bij Eddie wil halen en een heel chaotisch en rommelig ontbijt in elkaar draait. Leuk zijn ook de cameo’s van Sony: hoevaak hoor hij een opmerking over de (Sony Bravia) televisie voorbij komen? En zijn dat Playstation-controllers in beeld? Heel subtiel 😉 Maar de ruzie tussen Eddie en Venom loopt hoog op. Zelfs zo hoog, dat Venom de benen neemt en zijn heil ergens anders zoekt.

Bekijk de trailer van Venom: Let There Be Carnage

Meer over Venom: Let There Be Carnage

 • Regie: Andy Serkis
 • Scenario: Kelly Marcel
 • Verhaal: Tom Hardy & Kelly Marcel
 • Gebaseerd op de Marvel Comics
 • Producenten: Avi Arad, Matt Tolmach, Amy Pascal, Kelly Marcel, Tom Hardy,
  Hutch Parker
 • Uitvoerend producenten: Barry Waldman, Jonathan Cavendish, Ruben Fleischer
 • Cast: Tom Hardy, Michelle Williams, Naomie Harris, Reid Scott, Stephen Graham
  en Woody Harrelson.

Films koop je online bij:

Doorbraak

Het verhaal van Venom: Let there be Carnage draait om seriemoordenaar Cletus Kasady, die op een geweldige manier door Woody Harrelson wordt neergezet. Hij wil zijn verhaal doen voor hij levenslang in isolatie wordt gestopt en kiest daarvoor Eddie Brock uit om zijn verhaal aan te doen. Tijdens die gesprekken zien Eddie en Venom echter een hoop tekeningen op een muur staan. Met het fotografisch geheugen van Venom en zijn onmetelijke kennis weten ze in een mum van tijd de zaak op te lossen. Voor de gelegenheid roept de staat nog een keer de doodsstraf uit op Cletus Kasady. Maar… die heeft met een kleine schermutseling zijn tanden in Eddie gezet en heeft daardoor een klein fragmentje alien bloed in zijn systeem gekregen. Dat groeit langzaam maar zeker uit, tot hij zich kan omvormen tot de bloeddorstige rode Carnage. En dan is de chaos compleet!

Oude liefde

Cletus heeft namelijk nog wat orde op zaken te stellen. Hij is in zijn vroege jaren gescheiden van zijn liefje, een meisje dat voor hem zorgde in een onoogbaar instituut voor ongewenste kinderen. Frances (een rol van Naomie Harris) wordt ook wel Shriek genoemd, omdat ze bovennatuurlijke krachten heeft: ze gilt je letterlijk van je stoel! Jammer genoeg krijgt zij in deze film een minieme rol (ook omdat Venom en Carnage natuurlijk niet tegen hoge noten kunnen), maar het is wel zonde om zo’n talent te laten liggen. Toch wil Cletus met Frances herenigt worden. En zo komen ze uiteindelijk samen, ieder met hun eigen wraakwens. Cletus wil wraak op Eddie, Carnage op Venom en Frances op de agent die haar oog heeft beschadigd. In het slot komt alles ook echt samen, tot één spektaculaire eindstrijd.

Venom op ALEXA

Sony Pictures Home Entertainment en Amazon Alexa slaan de handen ineen voor de digitale release van Venom: Let There Be Carnage. Naar aanleiding van de home entertainment release – je kunt de film thuis bekijken – kun je Alexa allerlei vragen stellen over Venom. Dit wil je zeker thuis proberen! De actie loopt tot en met 28 februari. Benieuwd wat je via Alexa allemaal aan Venom kunt vragen? Hey Alexa…

 • Who is Venom?
 • Does Tom Hardy play Venom?
 • Say Hello to Venom
 • Alexa… ask Venom…
  • to say something funny
  • who the best superhero is
  • to give me advice
  • if he is having a good day
  • to sing happy birthday
  • what is favourite word is
  • to introduce himself
  • what is favourite food is
  • to tell me a bedtime story
  • what’s next?

Ga direct naar Venom: Let there be carnage op BOL.com.

Recensie over Venom: Let there be carnage

Dit vervolg op Venom: Let there be carnage is echt minder dan de eerste film. Het is bijna een komedie geworden, omdat het gekibbel tussen Eddie en Venom echt de boventoon neemt. Het zijn in de regel wel geslaagde grappen, maar die momenten halen het tempo wel echt uit de film. Gelukkig is de rest van de film daar meer op aangepast dan in de eerste film, maar het haalt de kwaliteit wel omlaag. De actiemomenten zijn goed, alle echte bloederige details worden heel netjes buiten beeld gehouden (ik zou ‘m zelf eerder op 12+ zetten dan op 16+), maar een beter plot had ook echt een betere film opgeleverd.

Score: 7


Informatie

Titel: Venom: Let there be carnage
Uitgever: Sony Pictures
Tijdsduur: 98 minuten
Genre: Actie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 16 jaar of ouderBevat scenes met geweldBevat spannende scenes

Merchandise koop je bij:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.