logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

De veiligste manier om apparatuur te verhuizen

Verhuizen is een hele klus. Je moet alles inpakken, labelen, op een goede manier vervoeren en vervolgens alles weer – in omgekeerde volgorde – herhalen. Zo komt alles weer op zijn plekje terecht. Dat er bepaalde items zijn die zich niet zo makkelijk laten vervoeren, mag duidelijk zijn. Soms zijn objecten immers veel te groot of te zwaar om alleen op te pakken, waardoor je ze moet ontmantelen of met meerdere personen moet hanteren. Andere objecten zijn simpelweg bijzonder kwetsbaar, waardoor je weer speciale handelingen moet verrichten om een veilig transport te bewerkstelligen. En soms kom je voor heel andere uitdagingen te staan, bijvoorbeeld wanneer je veel apparatuur moet verhuizen!

De uitdaging van kabels

wanneer je namelijk apparatuur moet verhuizen, heb je ook altijd te maken met kabels. Een flink aantal apparaten beschikken over de mogelijkheid om deze kabels los te klikken, maar dat is lang niet altijd het geval. Je loopt daarmee het risico dat deze kabels tijdens het verhuizen klem komen te zitten tussen andere objecten, waardoor kabelbreuk kan ontstaan. Of denk eens aan het eenvoudige voorval dat een kabel op de grond bungelt terwijl je het wilt, waardoor je er over struikelt? Alles behalve wenselijke situaties! Zorg er tijdens het vervoer van apparatuur dan ook altijd voor dat je de kabels netjes weggewerkt en zo compact mogelijk houdt. Hoe? Met kabelbinders, natuurlijk! Deze kun je in verschillende soorten en maten vinden, zodat er altijd een exemplaar is dat voor jouw situatie de meest ultieme oplossing is. Het is daarbij wel aan te raden om een contrasterende kleur te kiezen, zodat je makkelijk kunt zien waar deze kabelbinders zich bevinden. Op deze manier kun je de loshangende kabels compact houden en idealiter bevestigen aan het apparaat zelf. Bovendien lenen kabelbinders zich perfect voor het vastzetten van losse onderdelen van machines, zodat er geen schade aan kan ontstaan. Een ander voordeel van kabelbinders zit hem in het ordenen van grote hoeveelheden kabels. Je gooit ze immers makkelijk in een doos, maar hoe zit het met het uitpakken? Wie haalt die kluwen kabels uit elkaar? Een paar tyraps per grote kabel (of een enkele voor kortere kabels) bespaart je zo veel tijd en ellende!

Opgeruimd met kabelbinders

Ook na het verhuizen hebben kabelbinders zonder enige twijfel een nut. Je Kunt ze namelijk gebruiken om kabels en losse onderdelen netjes weg te werken en vast te zetten aan bijvoorbeeld palen of tafelpoten. Daarbij hoef je niet alleen te denken aan de kabels en loshangende onderdelen van grote machines, maar denk eens aan alle stroomkabels onder je bureau: hoe netjes en strak ziet het eruit wanneer die kabels netjes gebundeld zijn tot een streng? Je kunt in zo’n geval kiezen voor een kunststofkabelbinder, maar met een kabelbinder van klitteband kun je de kabels zonder problemen uit elkaar halen.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.