logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Veilig van huis met de ANWB Veilig van Huis Woonverzekering


Verzekeringen zijn er genoeg. Ze lossen problemen op die je tegenkomt en je anders een vervelende financiële tegenslag zouden bezorgen. Goed dat ze er zijn! Maar het kan altijd beter: de ANWB Veilig van Huis woonverzekering laat zien dat je ook problemen kunt voorkomen. De ANWB verzekering voor je huis wordt namelijk geleverd met een beveiligingspakket, zodat je al in een vroeg stadium problemen kunt voorzien en daarnaar kunt handelen.

Benieuwd hoe de ANWB woonhuisverzekering werkt? Dat zie je in dit filmpje:

Aan alle kanten beveiligd

Bij de ANWB verzekering voor je huis krijg je een indrukwekkende set om je huis te beveiligen. Vrees niet: je kunt het zelf in een handomdraai installeren. Zelfs dat hoeft niet trouwens, er komt gewoon gratis een monteur van de ANWB die alle onderdelen voor je installeert. De set bestaat namelijk uit een HUB, een kastje dat je bij je router moet aansluiten, een app voor je smartphone en een aantal kleine apparaatjes die het huis voor je in de gaten houden. Wat je krijgt bij de ANWB Veilig van Huis Woonverzekering?

  • De HUB voor bij je router
  • 2 watersensoren
  • 2 bewegingsmelder
  • 1 camera
  • 1 rookmelder

Wat doen al deze onderdelen?

De HUB van de ANWB Veilig van Huis verzekering registreert meldingen van al die kleine onderdelen. Neemt de watersensor een lekkage waar, dan zal deze een melding doorgeven aan de app. Het zelfde geldt voor de rookmelder, de bewegingsmelders en de camera. Via de camera kun je trouwens ook altijd een live beeld zien van je huis, gewoon in de ANWB app. Zodra je de beveiligingsset hebt ingeschakeld in de app, staan alle onderdelen op scherp. Je krijgt direct een melding via je smartphone!

Reserveteam

Maar wacht: er is meer! Want wat als je die meldingen nu niet ziet? Dan blijft het lekken of branden en kunnen inbrekers gewoon hun slag blijven slaan. Gelukkig heb je met deze set een achterban van de ANWB Veilig van Huis verzekering achter de hand. Die houden de meldingen ook voor je in de gaten. Zien ze dat je er niet op reageert, dan proberen ze je te bellen op telefoonnummers die je zelf hebt opgegeven. Reageer je daar ook niet op, dan worden er alarmdiensten ingeschakeld om polshoogte te nemen. Hoe goed is dat? Zo voorkom je een fikse schade met alles wat daar bij komt kijken!

In- en uitschakelen

Het activeren (of deactiveren) van de ANWB beveiligingsset voor thuis doe je via de app. Je kunt hiervoor simpelweg een schakelaar omzetten in de app, maar je kunt ook instellen dat je huis beveiligd wordt zodra je met je smartphone buiten een bepaald bereik komt. Super handig. Maar: met een beperking. Zeker als je jongere kinderen hebt zonder smartphone, of zonder smartphone met een mobiel data-abonnement. Want dan kun je met die smartphones het alarm niet inschakelen of uitschakelen! Zo krijg je alsnog meldingen op je smartphone wanneer je kinderen het huis ‘binnendringen’.


Recensie over ANWB Veilig van Huis woonverzekering

ANWB zorgt dat je veilig onderweg bent – en houdt daarbij bovendien je huis in de gaten. Een perfecte aanvulling op het dienstenaanbod! De set is eenvoudig in gebruik en heel toegankelijk. Hij wordt netjes voor je geïnstalleerd en zorgt dat je met een gerust hart de wereld rond kunt reizen. Ondertussen houd je in de gaten wat er op het thuisfront gebeurt. De maatregelen werken semi-preventief: er is iets aan de hand wanneer je een seintje krijgt, je kunt snel zorgen voor maatregelen om dat te stoppen. De camera werkt geweldig goed: hij levert een scherp beeld en geeft in het donker ook een goed beeld. Erg indrukwekkend voor zo’n klein apparaat! Jammer dat het automatisch inschakelen van het alarm via je locatie zijn beperkingen heeft, maar dat is een logische eigenschap van het systeem.

Score: 8


Let wel: voor dit beveiligingspakket betaal je een vast bedrag per maand, bovenop je ANWB woonverzekering.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.