logo-liggend-wit-donkerblauw

Veilig leren lezen zet leerkrachten in het zonnetje

Met een spraakmakende video aankondiging lanceert Zwijsen, uitgever van de meest populaire leesmethode Veilig leren lezen, de langverwachte opvolger genaamd Veilig leren lezen Zoem-versie. Deze innovatieve leesmethode, die vanaf 2024 beschikbaar is, belooft een didactisch en visueel ijzersterke leerervaring voor basisschoolleerlingen. 

Juf-Lieneke-meester-Jesper-Ivy-May

Veilig leren lezen gebruikt op 73% Nederlandse basisscholen

Met een gebruikerspercentage van 73% op Nederlandse basisscholen is Veilig leren lezen een belangrijke pijler voor motiverend lees- en taalonderwijs. De methode is ontwikkeld met leerkrachten én wetenschappers uit het hele land en is daarom inhoudelijk en didactisch heel sterk. Daarnaast helpt de methode kinderen groeien in lezen en zorgt hij er voor dat kinderen echt plezier krijgen in lezen. 

Een hartverwarmende hulde aan groep 3 leerkrachten

Ter gelegenheid van de Dag van de Leerkracht op 5 oktober en de lancering van de Veilig leren lezen Zoem-versie, heeft Zwijsen een bijzondere landelijke video vrijgegeven, waarin alle leerkrachten van groep 3 in het zonnetje worden gezet. Bekijk de video hier.

In deze ontroerende video, die vlak voor de zomervakantie in het geheim is opgenomen op openbare basisschool De Overkant in Rhoon, is te zien hoe groep 3 leerkracht juf Lieneke Sybesma (47), die in haar onderwijsloopbaan al bijna 500 kinderen leerde lezen, volkomen verrast wordt tijdens een in scène gezette voorleeswedstrijd door Nelleke, het hoofd van de school. In een volle aula, waar juf Lieneke nietsvermoedend tussen het publiek zit, blijkt al snel dat de voorgedragen voorleestekst door één van haar leerlingen niet voor een wedstrijd is, maar over háár gaat. Als in het bijzijn van onderwijsinfluencer meester Jesper, 100 aanwezige (oud-) leerlingen en collega’s tegelijk opstaan en applaudisseren om Lieneke te bedanken, wordt de juf overmand door allerlei emoties. Hoewel zij altijd al wist dat ze belangrijk werk deed, laat deze vorm van waardering haar echt zien en voelen dat ze door haar inzet en betrokkenheid een zeer speciaal plekje inneemt in het hart van haar leerlingen. 

Juf Lieneke, leerkracht groep 3, zegt hierover:

“Dit was een emotioneel en bijzonder moment. Het voelt goed te weten dat mijn inzet gewaardeerd wordt. Lesgeven en kinderen helpen met lezen is iets waar ik elke dag van geniet. Met mijn 20 jaar aan ervaring en directe interactie met de leerlingen heb ik ook mogen bijdragen aan de ontwikkeling van de nieuwe Veilig leren lezen Zoem-versie. Ik verwacht dat deze leesmethode de kinderen nog meer helpt groeien in leesvaardigheid en plezier in lezen.”

Leren lezen vormt de basis voor een solide onderwijsstart. Het is geweldig om betrokken te zijn bij deze nieuwe methode en om te zien hoe leerkrachten zoals juf Lieneke het verschil maken.

Meester Jesper
Niets-vermoedende-juf-Lieneke

Denise Bruens, marketeer Zwijsen, zegt hierover:

“Een kind dat leert lezen lijkt soms zo vanzelfsprekend, maar is een enorme mijlpaal. Ik wens dan ook dat wij met deze campagne alle groep 3 leerkrachten laten zien dat wij weten hoe belangrijk ze zijn, hoe waardevol hun tijd is en dat we blij zijn dat wij ze mogen ondersteunen in dit mooie vak.”

Lezen opent de wereld van een kind

Onderzoek van Zwijsen laat zien dat in 90% van de gevallen de wereld van kinderen echt opengaat als ze leren lezen. Die impact blijft leerlingen voor altijd bij. Deze nationale campagne is een bedankje van Zwijsen aan alle basisschoolleerkrachten in Nederland voor hun inzet en betrokkenheid.Juf Lieneke staat symbool voor alle leerkrachten van groep 3.

Meester Jesper

Meester Jesper, dé onderwijsinfluencer van Nederland, bekend van zijn eigen Instagram en TikTok-account, leidde de wedstrijd op school. Jesper Hesseling is leerkracht in het dagelijks leven en geeft les aan groep 7 op basisschool de Wegwijzer in Winssen. 

Meester-Jesper-I

Gloednieuw materiaal

Op de website zwijsen.nl/in/nieuw-veilig-leren-lezen-zoem-versie/ vind je meer informatie over de nieuwe Veilig leren lezen Zoem-versie.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.