logo-liggend-wit-donkerblauw

De veilige en handige manier om apparatuur mee te nemen


Wanneer je op vakantie gaat, komt er altijd een dilemma bovendrijven. Want… wat neem je mee, wat laat je thuis en hoe krijg je alle spullen veilig mee? Voor de een is dat een uitgebreide verzameling aan camera’s en objectieven, voor de ander is dat zijn gitaar of dure keyboard. Laten we wel wezen: daar kun je niet de hele reis op blijven letten! Je zult het op een gegeven moment moeten behandelen als bagage… maar dan wel als kostbare of in ieder geval kwetsbare bagage. Mijn tip? Geef je kwetsbare bagage zijn eigen koffer. Een flightcase, wel te verstaan. Op die manier is de inhoud goed beschermd tegen harde stoten door de stevige behuizing, maar is de inhoud ook beschermd, dankzij een zachte foamvulling die je helemaal op maat kunt maken.

Zo maak je een flightcase op maat

Een flightcase is in de regel gevuld met plukfoam: dik schuimrubber dat je in plukken of stroken uit te koffer kunt halen. Zo kun je de inhoud helemaal aanpassen op de vorm van de kostbare vulling. Het belangrijkst is om te beoordelen welke kant van je apparatuur het vlakst is. Die komt namelijk bovenop, hoe vreemd dat ook klinkt. Het deksel kun je namelijk niet vormen, die is gewoon plat. In het grote bagagedeel maak je de vorm van je bagage. Je neemt het dus op zijn kop mee, als het ware! Maak de uitsparing ook niet te groot. Je kunt het foam beter wat indrukken voor je de apparatuur in de koffer plaatst, dan dat de inhoud heen en weer kan schudden omdat er te veel speling is.

Alternatieve methoden

Natuurlijk zijn er tal van koffers en koffermaten beschikbaar. Niet alle apparatuur hoeft ook mega-strak in de koffer te verdwijnen. Kabels, microfoons of andere losse elementen kunnen wat kwetsbaar en in ieder geval onmisbaar zijn, ze kunnen wel tegen een stootje. Er zijn ook flightcases waarbij de inhoud flexibel in te delen is met behulp van tussenschotten, zodat je daar zelf kunt zorgen voor een goede en beschermde omgeving. Let bij het uitzoeken van een flightcase ook op de afmetingen. Neem niet een veel te grote koffer mee, in de veronderstelling dat je dan flexibel bent met wat je meeneemt. Een koffer die goed past is beter dan een veel te grote! Houd daarbij wel rekening met de ruimte die nodig is voor het aanbrengen van het beschermende materiaal. Als je deze tips aanhoudt, komen al je spullen heel aan op de plaats van bestemming.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.