logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boeken voor de perfecte vegetarische barbecue

De zomer staat weer voor de deur, en dat betekent dat onze barbecue-passie weer flink wordt aangewakkerd. Maar laten we eerlijk zijn: veel mensen gooien alleen maar vlees op de grill… zonde! Je kunt zoveel meer doen met je barbecue. Dit jaar verschenen er maar liefst drie boeken met enkel en alleen vegetarische gerechten die je kunt maken op je grillrooster. Laat die kooltjes maar vast gloeien!


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:


Recensie over Vega BBQ

CooleSuggesties topper

Vega BBQ is een heel geschikt boek om te beginnen met het grillen van groenten op je barbecue. Het maakt gebruik van verschillende seizoensgroenten, zodat je het hele jaar door een excuus hebt om je barbecue te gebruiken. Bovendien gebruikt dit boek ook groenten als gerecht, zoals gevulde portobello’s of gevulde tomaten, maar ook maiskolven, koolsoorten, zoete aardappel en zelfs een mooi aantal broodgerechten staan in dit boek omschreven, zoals pizza, in deeg gebakken feta en crostini. Achter in het boek tref je een aantal menu’s aan, zodat je een aantal themafeesten op touw kunt zetten. De recepten zijn duidelijk omschreven en eenvoudig om te maken, met sfeervolle foto’s om ze te illustreren.

Score: 9


Ga direct naar Vega BBQ op BOL.com.


Recensie over Gloeiend groen

Dit barbecueboek gaat een stapje verder dan de standaard portobello en paprika, maar gaat liever aan de slag met asperges, pompoenen, sla, mango en pruimen. Dat kan inderdaad allemaal op de grill, zeker als je ze op de juiste manier weet te kruiden. Grappig is de indeling van het boek. Alle gebruikte groenten staan namelijk op alfabetische volgorde vermeld, zodat je snel kunt zien of je een bepaalde seizoensgroente kunt gebruiken. Afhankelijk van het soort groente vind je vervolgens een of meer recepten met dit ingredient. Naast kleine en grote gerechten vind je ook salsa’s, salades en dressings in het boek terug. Het is een kleurrijk boek, met fluorescerend groen als accentkleur en sfeervolle actiefoto’s van de schrijfster. Er wordt dankbaar gebruik gemaakt van de nodige voorbereidingstijd, waarbij groenten alvast deels worden gegaard in kokend water.

Score: 7


Ga direct naar Gloeiend groen op BOL.com.


Recensie over Groente op de BBQ

Grillgrootmeester Julius Jaspers staat graag boven een flinke pot hete kolen, dat is duidelijk in deze Masterclass: Groente op de BBQ. Ook dit kookboek heeft alle groente varianten op alfabetische volgorde staan, zodat je ze snel kunt vinden. Grappig is dat je ook groenten als koolrabi en pastinaak tegenkomt, groenten waar veel mensen in de winkel gewoon aan voorbij lopen. De recepten zijn niet erg bewerkelijk om voor te bereiden, het komt vooral door de manier van grillen dat ze hun unieke smaak en eigenschappen zullen krijgen. Regelmatig worden groenten of knollen in de kolen gelegd: er zijn dus een aantal recepten waar je als gas-barbecueër niets mee kunt. De recepten zijn echter wel heel verrassend en origineel, met flink wat Aziatische invloeden.

Score: 8


Ga direct naar https://www.bol.com/nl/p/masterclass-groente-op-de-bbq/9200000104885056/ op BOL.com.

Je barbecuebenodigdheden koop je snel online via:
CoolBlue | FonQ | BOL.com

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.