logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Vegetarisch op de barbecue met So Fine


barbecue recept-5Hoewel je bij barbecueën al snel denkt aan echte vleesmaaltijden, is er ook voor vegetariërs genoeg te genieten tijdens de culinaire zomeravonden. Dankzij de ontwikkelingen op het gebied van plantaardige voeding zijn er geweldige alternatieven beschikbaar voor de echte standaard vleesgerechten. Een belangrijke speler in het vegetarische segment is het jonge, Nederlandse merk SoFine. Eerder deze maand vielen maar liefst twee nieuwe producten van deze trendsetter in de prijzen bij de prestigieuze Internationale Superior Taste Awards in Brussel. En terecht, want vegetarisch kan ook heel erg lekker zijn!
barbecue recept-10

Award winning Mexican Chili en Vega Grill Chicken style

Dat het SoFine is gelukt om hele lekkere, meatfree producten te maken, blijkt uit de prestigieuze prijs die twee producten onlangs gewonnen hebben. Een panel van meer dan 120 gerenommeerde chef-koks en sommeliers beoordelen in de strenge procedure van de Superior Taste Awards, producten op basis van blinde tests op kwaliteit en smaak. SoFine Vega Grill Chicken Style kreeg van deze experts 1 ster en SoFine Mexicaanse Chili sin Carne zelfs 2 sterren! Smaak is dus geen enkel excuus om wat minder vaak vlees te eten. En terecht, want beide gerechten doen qua smaak en textuur toch bijzonder goed denken aan hun naamgenoten: de Chicken Style heeft die malse bite  welke kenmerkend is voor kip, de Barbecue Balls zijn heerlijk zacht van structuur met een pittig randje. “Deze prijzen zijn een kroon op ons werk” aldus SoFine directeur Bart Merkus. “Het is onze missie en droom om mensen op een makkelijke én lekkere manier meer plantaardig, en minder dierlijk te laten eten. Dat is niet alleen goed voor hun gezondheid, maar ook voor onze planeet.” Ondanks de geweldige smaak en geslaagde textuur toch een klein stukje kritiek onzerzijds: de spiesjes in de verpakking hadden niet hetzelfde aantal stukjes vlees! En dat zorgt dan toch voor de nodige discussies aan tafel 🙂
barbecue recept-12

Minder vlees, meer peulvruchten

In de nieuwe Schijf van Vijf staat nu ook wat SoFine al lang wist; het is zowel goed voor de gezondheid als goed voor het milieu om iets vaker vlees te vervangen door variaties op basis van peulvruchten. En hoe lekker meatfree kan zijn, merken zelfs de grootste vleesliefhebbers als ze hebben kennisgemaakt met de producten van SoFine. En dat kennismaken kan komende periode onder andere op het Share a Perfect Day festival. Op het SoFine-terras op het festivalterrein kan men de bekroonde Vega Grill Chicken Style proeven. De stand van SoFine is te vinden bij ingang The Beach aan de linkerzijde, tegenover het podium waar onder meer Douwe Bob zal optreden.
[BBQ_Shop]

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.