logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Veganuary voor onderweg: de vega(n) snacks van Shell


Waar je bij eten van een tankstation waarschijnlijk denkt aan het klassieke broodje bal of een saucijzenbroodje zal verbaasd staan kijken bij het nieuwe uitgebreide vegetarische en plantaardige assortiment van de Shell-locaties met een deli2go, deli by Shell en Shell Café. 

Ook onderweg vega(n)

We willen natuurlijk allemaal de bewuste keuze maken als we iets willen eten, maar dat was lang niet altijd makkelijk. Met het nieuwe assortiment wil Shell je ook de mogelijkheid geven om gezond te eten als je onderweg bent en zoekt naar een snelle hap. Het assortiment bevat lekkere en veelzijdige producten zoals een focaccia avocado, een vegan satébroodje en in het koelschap de nieuwe, volledig plantaardige special van De Hippe Vegetariër: een rustiek broodje met aubergine, rucola en pesto. 

Vega(n) producten van Shell in de test

Wij ontvingen een kennismakingsbox van Shell en schrijven graag alvast over onze bevindingen. Heb jij deze producten geprobeerd? Dan horen we graag wat jij er van vond!

  • Chiapudding mango: Heerlijk zoet en zacht, die chiapudding met stukjes gecoate mango! De forse kokossnippers waren misschien een tikje te veel van het goede: hoewel het een welkome afwisseling was in de bite, waren de stukjes best groot. Positief is het feit dat de toevoegingen in een aparte laag van het bakje zitten, zodat alles nog een krokante bite heeft en zijn eigen smaak beter behoud. Een aanrader voor een lekker ontbijt of voor een gezonde snack met wat meer vulling.
  • Rustiek broodje aubergine pesto: Het broodje was heerlijk: zacht, luchtig en smakelijk. Het was ook rijk belegd met geroosterde aubergine en pijnboompitten, maar ik miste toch echt de kenmerkende smaak van een goede pesto: een blik op de ingrediëntenlijst leerde ons dat het ook gaat om een pestosaus, waarvan slechts een klein deeltje pesto was toegevoegd. Jammer, want de overheersend zoete smaken van de aubergine (en het broodje zelf) konden echt wel een hartige twist gebruiken.
  • Couscoussalade Marokkaanse stijl: Deze couscoussalade is een aangename lichte lunch, waarbij de couscous netjes onderop in het bakje licht, met een topping van verschillende groentes er bovenop. In een apart zakje zitten blokjes witte kaas en er zit een bakje met een smakelijke dressing in. Al met al een fijne beleving, maar ook hier mistte ik toch wel het hartige. De witte kaas had best gekruid mogen worden en ook de dressing was vrij neutraal fris van smaak. De Marokkaanse keuken koppel ik toch eerder aan warme kruiden.
  • Sinaasappel kiwisap: Heerlijk toch, als je echt precies ziet wat je drinkt? Hier drink je dus sinaasappelsap met kiwipuree. Niets meer, niets minder. Hoewel de smaak per flesje kan veranderen (de ene sinaasappel of kiwi is de andere niet), was ons flesje fris en een tikje aan de zure kant. Niet te zuur trouwens, het was spot-on fris en fruitig. Een lekkere oppepper, zeker als je een tijdje op de weg hebt gezeten!
  • Appel biet wortelsap: Een lekker en gezond sapje, dat ook echt enkel uit deze ingrediënten lijkt te bestaan (met wat toevoegingen van citroen en gember). Het is daarom goed doordrinkbaar, zoet en heeft uitgesproken aardse tonen van de biet (en wellicht ongeraspte wortel), waar je wel van moet houden. De gember geeft het drankje een heerlijke frisheid, die het echt wel nodig heeft. Het hersluitbare flesje maakt het praktisch om hem mee te nemen en in twee of drie keer op te drinken, want 250ml in één keer opdrinken is toch best veel.

Het nieuwe uitgebreide assortiment

Shell wil de overstap naar minder of geen vlees zo makkelijk en toegankelijk mogelijk maken met haar nieuwe uitgebreide vega(n) assortiment met hierin klassiekers zoals het broodje mini balletjes en het satébroodje. Ook de sauzen op de broodjes van de bakkerij zijn op de vegetarische satésaus na allemaal vegan. Gasten kunnen daarnaast zonder meerprijs kiezen voor plantaardige melk bij de koffie. 

Vaker vegetarisch eten? Met deze 5 tips moet het lukken!

Het is lang niet altijd eenvoudig om patronen en gewoontes aan te passen. Je moet muren doorbreken, je leefpatroon veranderen en jezelf af en toe behoorlijk tot de orde roepen. Dat is lang niet altijd makkelijk! Met deze 5 tips helpen wij je op weg om vaker vegetarisch te eten:

  1. Doe het stap voor stap. Gooi niet ineens je hele menu om en ga niet ineens fel anti-vlees naar iedere rookworst kijken. Begin eerst met het minderen met vlees: eet eens een paar dagen per week vegetarisch, haal minder (of geen) vleeswaren meer in huis of probeer eens vleesvervangers uit: denk aan het vegetarische broodje bal bij Shell!
  2. Bereid je voor. Het is makkelijker om in alle haast te vervallen in oude patronen. Door vooraf na te denken wat je gaat eten, zal je helpen om de vegetarische keuze te maken. Sommige winkels en verkooppunten, zoals Shell, maken het je makkelijk en wijzen je ter plekke de weg. Soms moet je iets verder kijken…
  3. Variëren kun je leren. De Nederlandse keuken bestaat van oudsher uit aardappelen-groente-vlees. Toch eten veel mensen al lang niet meer volgens dat principe. Ze hebben leren variëren! Dat kun je ook doen met vegetarische keuzes. Groenten smaken compleet anders als je ze stoomt, grillt of wokt. Je zult zien dat je vlees misschien helemaal niet zult missen!
  4. Focus op wat je wel kunt eten. Als je telkens denkt ‘ik mag geen vlees eten’… dan zul je ineens overal vlees zien. Kwel jezelf niet in die eerste stappen, maar richt je op wat je wel mag eten. Er is zo veel mogelijk zonder vlees… je zult versteld staan! Het is misschien even omschakelen, maar door je aandacht te vestigen op positieve elementen, maak je het jezelf echt wel makkelijker.
  5. Deel je plannen. Dat werkt voor de een wel, voor de ander niet. Soms helpt het om je vegetarische voornemen te delen met je omgeving, zodat ze rekening houden met je voorkeur en misschien wel wat toffe recepten kunnen delen. Sharing is caring!

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.