logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Test: vegan Lovechock Cacao Magic

Lovechock heeft een nieuwe lijn op de markt gebracht, met de naam ‘Cacao Magic’, waarmee ze hun chocolade een toegankelijker, romiger en zachter hebben gemaakt dan ooit tevoren. Hier ga je van smullen! Dankzij de onweerstaanbare smaak en superzachte textuur van chocolade en de kennis van het maken van veganistische chocolade heb je een excuus om ongegeneerd te kunnen genieten van verantwoorde chocolade.

Volle smaak

Eerlijk is eerlijk: voorheen was ik geen fan van de producten Lovechock: de chocolade was droog en korrelig en ik kon niet wennen aan die structuur van rauwe chocolade. Het nieuwe assortiment is wat mij betreft dus echt een flinke sprong voorwaarts (laat vooral weten als je het niet met me eens bent op dit vlak! De bestaande producten blijven gewoon verkrijgbaar.). De romige structuur is zachter dan ‘normale’ chocolade, maar de volle smaak komt aardig overeen. Het is daarmee dus zeker niet minder genieten. Daarnaast is het goed om te weten dat het merk zich inzet voor duurzaamheid, suikerreductie (de repen bevatten 30% minder suiker dan normale chocoladerepen) en fair trade. Dat geldt ook voor de smaakmakende ingrediënten als kokos en hazelnoot overigens.

Het nieuwe Lovechock Cacao-Magic assortiment

De Lovechock ‘Cacao Magic’- repen zijn vanaf nu verkrijgbaar bij geselecteerde biologische speciaalzaken, zowel in de winkels en online, net als de klassieke Lovechock-repen op basis van rauwe chocolade. Ze komen in zes verschillende smaakvarianten en kosten 2,99 euro per reep van 70 gram. Hieronder vind je de nieuwe smaken met – waar van toepassing – onze mening erbij.

 • SPIRIT: Pure chocolade met 75% cacao
 • SOUL: Chocolade met 75% cacao en karamel zeezout
 • COSY: Chocolade met 58% cacao en hazelnoten
 • DREAM: Chocolade met 58% cacao en kokosnoot
  Om bij weg te dromen! De Dream chocolade is met zijn cacaogehalte van 58% best donker van smaak. De semi-zoete smaak van kokos brengt hem echter weer helemaal in evenwicht. De kokos is heel fijn gemalen en levert een beetje een korrelige structuur op, waardoor de chocolade wat zacht aanvoelt (ook bij het breken heb je niet zo’n ‘knap’ geluidje).
 • PASSION: Chocolade met roze bessen
  Deze chocoladerepen zijn een echte smaakexplosie! De charmant-roze reep bevat geen stukjes bes, zoals je misschien zou verwachten, maar is gezoet met gepureerde bes. Dat houdt dus in dat de zijdezachte chocolade letterlijk is doordrenkt met de fris-zoete bessensmaak.
 • BLISS: Een bijzonder romige witte chocolade

Lovechock gifting bars

Naast de repen breidt Lovechock haar assortiment chocoladerepen uit met een nieuwe range Gifting Bars (1,99 euro per reep). Deze drie nieuwe veganistische chocoladerepen die zijn onderdeel van het ‘Cacao Magic‘-assortiment:

 • NUTTY KISS: Hazelnoot
 • LOVE: Hibiscus met cacaonibs
 • WARM HUG: Cherry chilli

Ga direct naar Lovechock Cacao Magic vegan chocoladerepen op BOL.com.

Recensie over Lovechock Cacao Magic vegan chocoladerepen

Met de Lovechock Cacao Magic vegan chocoladerepen is het Lovechock gelukt (of hebben ze de stap genomen) om een meer mainstream chocoladereep op de markt te zetten. Hij is zacht en romig, vol van smaak en zeker niet te zoet. Dankzij de toevoegingen in de chocoladerepen krijg je telkens een bijzonder smaakaccent, wat aangenaam en uitgesproken is. Het vormt daarmee echt een meerwaarde. Was je eerder niet te spreken over de smaak/structuur van Lovechock, dan roep ik bij deze op om ze een tweede kans te geven met deze nieuwe productlijn. Was je al fan van de vorige reeks, dan ben ik benieuwd wat je van de Cacao Magic vind!

Score: 8


Informatie

Lovechock Cacao Magic vegan chocoladerepen
Meer weten? Klik hier.
Adviesprijs: 1.99 euro.

Op zoek naar coole items voor in de keuken?
Amazon.nl | BOL.com | Blokker | Mediamarkt

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.