logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Food review: Vegan chocomel

Je hebt hem vast al voorbij zien komen op de reclamefilmpjes op tv of zien staan in het supermarktschap: de groene pakken Chocomel. Vanaf nu is Chocomel namelijk ook verkrijgbaar in een plantaardige variant. Chocomel Plant-based is een plantaardige drank gemaakt op basis van cashewnoot en erwt. Geweldig nieuws voor iedereen met een lactose-intolerantie of – allergie, maar ook voor mensen die bewuster willen genieten van ‘De enige èchte’. Maar de vraag is natuurlijk: hoe is de smaak?

Smaaktest

De lancering van Chocomel Plant-based is best wel ‘een dingetje’, want naar eigen zeggen hebben ze sinds de introductie van Chocomel in 1936 niets aan de smaak aangepast. Het is daarbij ontzettend lastig om een vergelijkbare smaak na te bootsen met plantaardige ingrediënten. Het ontwikkelteam van Chocomel ging er vol overgave mee aan de slag en ontdekte dat de combinatie van cashewnoot en erwt het dichtst in de buurt kwam. Dat bleek ook uit hun eigen smaakonderzoek, 97% van het smaakpanel gaf na het proeven aan dat het product voldoet aan de hoge verwachtingen.

Dustin Woodward, Managing Director FrieslandCampina Nederland: “We komen graag tegemoet aan de wens van veel consumenten om zuivel en plantaardige producten naast elkaar te gebruiken. Als voedingsbedrijf met een sterke kern in zuivel versterken we daarom ook ons plantaardige assortiment. Na een intensief testproces is het ons gelukt om voor de bekende smaak van Chocomel een perfecte plantaardige formule te ontwikkelen. Zo blijft ‘De enige échte’ echt voor iedereen.”


Recensie over Chocomel Plant-based

CooleSuggesties topper

Dat houdt dus niet in dat Chocomel Plant-based precies hetzelfde smaakt als de originele, maar in dit nieuwe marktsegment kan Chocomel zich wel als topper neerzetten. Het drankje voelt lekker zacht en romig in de mond en heeft niets van de vervelende nasmaak dat sommige plantaardige drinks wel hebben. De smaak zou je kunnen betitelen als De Enige Echte, maar dan met een nootachtige twist. De omschrijvingen wisselden hier een beetje tussen amandel en praline … de waarheid ligt daarbij ongeveer in het midden.

Score: 9


Informatie

Chocomel Plant-based
Meer weten? Klik hier.
Adviesprijs: 2.90 euro.

Hier vind je Chocomel Plant-based

Zuivel- én plantaardig assortiment

Een gevarieerd en gebalanceerd dieet is belangrijk. Daarom maakt FrieslandCampina naast producten van melk ook producten die afkomstig zijn van plantaardige ingrediënten als het daarmee voorziet in de behoefte van de consument, voor zowel professioneel gebruik als thuis op de keukentafel. Deze producten zijn verkrijgbaar onder verschillende merken. Zo lanceerde Friesche Vlag eerder dit jaar Barista Haver, een opschuimbare haverdrank gemaakt van 100% plantaardige ingrediënten.

Op zoek naar coole items voor in de keuken?
Amazon.nl | BOL.com | Blokker | Mediamarkt

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.