logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Veel nieuws over Pokemon


8 augustus 2023 heeft The Pokémon Company International een nieuwe Pokémon Presents gestreamd voor fans van over de hele wereld. Daarbij werden diverse aankondigingen en nieuwe ervaringen rondom de franchise gedeeld. Zo werd er onder andere meer informatie gedeeld over de langverwachte DLC voor Pokémon Scarlet en Pokémon Violet, de games die in november 2022 werden uitgebracht als de nieuwste videogames in de Pokémon-serie.

Hieronder vind je een samenvatting van de Pokémon Presents.

Pokémon Scarlet en Pokémon Violet

The Hidden Treasure of Area Zero Deel 1: The Teal Mask

Het eerste avontuur in The Hidden Treasure of Area Zero, de nieuwe DLC voor Pokémon Scarlet en Pokémon Violet, wordt uitgebracht op 13 september 2023. In Deel 1: The Teal Mask gaan spelers op schoolreisje naar Kitakami, waar ze zullen deelnemen aan een ourdoor-studieprogramma tussen hun academie en een andere school. Spelers zullen hier Pokémon ontmoeten die niet in Paldea voorkomen, terwijl ze de mysteries achter een oud volksverhaal van Kitakami proberen te ontrafelen. Op een later moment wordt er meer informatie gedeeld over Deel 2: The Indigo Disk.

Evenement in de game: Get Mew & Mewtwo!

In Pokémon Scarlet en Pokémon Violet wordt het speciale in-game evenement “Get Mew & Mewtwo!” gehouden, waarmee de mythische Pokémon Mew en de legendarische Pokémon Mewtwo hun debuut maken in Paldea. Spelers kunnen vanaf vandaag, 18 september 2023 om 16:59 uur, Mew aan hun team toevoegen door het wachtwoord GETY0URMEW in te voeren in het Mystery Gift-menu. Daarnaast zal er van 1 september 2023 om 2:00 uur tot 18 september 2023 om 1:59 uur een speciaal Tera Raid Battle-evenement plaatsvinden. Tijdens dit evenement kunnen spelers een Mewtwo met de Mightiest Mark uitdagen en vangen. Een nieuwe trailer voor Get Mew & Mewtwo! is hier te bekijken.

Pokémon: Paldean Wind

The Pokémon Company International heeft een nieuwe animatieserie aangekondigd, genaamd Pokémon: Paldean Winds, waarin Paldea op een geheel nieuwe manier tot leven wordt gewekt. Deze originele animatieserie volgt het verhaal van drie studenten – Ohara, Aliquis en Hohma – op hun reis over groei en leren. Fans kunnen Pokémon: Paldean Winds binnenkort bekijken op het officiële YouTube-kanaal van Pokémon.

Nieuwe game-ervaringen en entertainment

Detective Pikachu Returns

Detective Pikachu Returns, dat op 6 oktober 2023 exclusief wordt uitgebracht voor de Nintendo Switch, is nu beschikbaar als pre-order in de Nintendo eShop en bij deelnemende winkels en webshops. Hoofdrollen in deze game zijn weggelegd voor de enige echte, praatgrage koffieleut detective Pikachu en zijn vertrouwde partner Tim Goodman. Met de hulp van vele andere Pokémon werken Tim en Pikachu samen om een reeks mysterieuze incidenten te onderzoeken in Ryme City, een plek waar mensen en Pokémon gemoedelijk naast elkaar leven. De nieuwste trailer voor Detective Pikachu Returns is hier te bekijken.

Pokémon: Path to the Peak

Zoals onthuld in de Pokémon Presents van vandaag, zal The Pokémon Company International op 11 augustus 2023 een nieuwe animatieserie met de titel Pokémon: Path to the Peak in première laten gaan tijdens een speciale presentatie op de Pokémon World Championships 2023, die plaatsvinden in PACIFICO Yokohama. Deze serie vertelt het verhaal van Ava en Oddish, haar partner Pokémon, op hun reis om de top van de competitieve wereld van de Pokémon Trading Card Game te bereiken. Fans over de hele wereld kunnen vanaf 11 augustus ook de eerste aflevering bekijken op het officiële YouTube-kanaal van Pokémon.

Ook waren er nieuwe updates over populaire mobiele games uit de franchise, waaronder Pokémon GO, Pokémon Sleep, Pokémon UNITE en Pokémon Café ReMix. Daarnaast heeft The Pokémon Company International aangekondigd dat de succesvolle game Pokémon Trading Card Game naar Game Boy – Nintendo Switch Online komt, en dat Pokémon Stadium 2 naar Nintendo 64 – Nintendo Switch Online komt. Trainers kunnen voor meer informatie over al deze aankondigingen de Pokémon Presents van vandaag bekijken.

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.