logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie: The Last Kingdom, seizoen 2


The Last Kingdom - Seizoen 2

The Last Kingdom is een historische actieserie die je meeneemt naar de duistere middeleeuwen. Je bezoekt Groot-Brittannië op het punt dat deze wordt aangevallen vanuit zee. De vikingen komen er aan, zoekend naar nieuw grondgebied, schatten om te veroveren en vrouwen om te bezitten. Daarbij kijken ze trouwens niet op een slachtoffer meer of minder – ze denderen met grof geweld door en zijn daardoor ontzettend gevreesd. Na de enorme veldslag aan het einde van het eerste seizoen van The Last Kingdom is het afwachten hoe het nu met onze Britse vrienden gaat.

Baas in eigen land

De reactie: niet goed. De leider van de Engelsen, Uhtred, heeft flinke klappen gekregen en likt zijn wonden. Wessex is dan wel veilig, maar hij heeft flinke verliezen gekregen. Hij zakt weg in een negatieve spiraal van drank, vrouwen en muziek. Hij komt tot inkeer en zint op wraak. Earl Regnar moet boeten voor zijn daden! Dat kan hij natuurlijk niet alleen. Groot-Brittannië is in die tijd namelijk nog helemaal verdeeld in verschillende landen en stadstaten, die continu met elkaar overhoop lijken te liggen. Iedereen verkeert in een constante paraatheid, wat het een gevaarlijke plek maakt. Tijdens zijn reis in The Last Kingdom, seizoen 2, maakt Uhtred dan ook veel vrienden én vijanden. Dankzij een duidelijke verhaallijn en goede introducties zal het goed duidelijk zijn wie iedereen is.

Gelovig

Wat ook in het tweede seizoen van The Last Kingdom opvalt, is dat geloof een heel belangrijke rol speelt. De Engelsen zijn nog niet zo lang geleden bekeerd naar het christendom en weten niet altijd wat ze er mee aanmoeten. Dat zorgt in de serie soms ook voor een wat absurde (bijna komische) noot. Het houdt de serie in ieder geval een beetje luchtig, anders zou het echt een wraakactie zijn van onze Uthred. Gelukkig is er echter ook genoeg aandacht voor de mensen om hem heen, de politieke ontwikkelingen in de Engelse staten (zo heeft Koning Alfred een opvolger op het oog – een christelijke Deen). Of Uhtred daar zo blij mee is, dat is de vraag.

Ga direct naar The Last Vikings, seizoen 2 op BOL.com.


Recensie over The Last Vikings, seizoen 2

Game of Thrones meets Vikings, zo zou je The Last Kingdom kunnen omschrijven. Of Vikings, vanuit het Engelse perspectief, als je wil. Het verhaal steekt wonderwel goed in elkaar. De acties zijn fenomenaal, de personages worden mooi uitgediept en het is vooral interessant om te zien hoe geloof, politiek en macht met elkaar verweven zijn. Bloedvergietende geschiedenislessen, dat zijn het.

Score: 8


Informatie

Titel: The Last Vikings, seizoen 2
Uitgever: Universal Pictures
Tijdsduur: 480 minuten
Genre: avontuur.
Kijkwijzer: Geschikt voor 16 jaar of ouderGrof taalgebruikBevat scenes met geweld

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.