logo-liggend-wit-donkerblauw

Vecht je weg naar de top met Legend Sports


IMG_9465Een gezonder leven begint vaak met meer bewegen. Geef maar toe: onze samenleving is ontzettend luxe, maar eigenlijk ook heel erg lui. Veel mensen werken de hele dag achter een computer, gaan naar huis, eten, en ploffen neer op de bank voor de televisie, vaak nog met een tablet in de hand ook. En op een gegeven moment houdt dat op! Dan kom je in de problemen, fysiek gezien. Overgewicht is één ding, maar je kunt bijvoorbeeld ook te maken krijgen met een schouder- en nekblessure. Gewoon, omdat je te weinig beweegt en te veel in eenzelfde houding zit. Ik kan er over meepraten helaas. Beweeg gevarieerd, dat is het devies. Ga sporten, en betrek je omgeving er in. Dat werkt ontzettend motiverend, waarbij je bovendien de rest van je gezin, familie en vrienden ook nog eens aan het bewegen zet. Ik heb inmiddels boksen geïntroduceerd in mijn directe omgeving, met een coole set van Legend Sports.

Vechten voor je gezondheid

Legend Sports is je misschien niet zo bekend, maar ze zijn gespecialiseerd in artikelen voor vechtsporten. Gebitsbeschermers, toks, handschoenen, scheenbeschermers, kleding, bokszakken, noem maar op. Maar met zoals met alles moet je ook hier klein beginnen. Je zou ergens een bokszak kunnen ophangen om daar tegenaan te slaan, maar daar moet je zowel de ruimte voor hebben, alsook de discipline om er mee aan de slag te gaan. Ik vond het juist leuker om samen met iemand samen te sporten. Dan is een set met een bokszak wat minder interessant. Nee, mijn keuze ging uit naar een paar handschoenen en een paar Skintex Speed Pads. Dat zijn twee schijven die bedoeld zijn om tegenaan te slaan.

Samenspel

Zie je de combinatie? De een heeft de handschoenen, de andere de pads. En de persoon met de pads bepaalt dus ook hoe de ander moet slaan. Snel, gericht, met kracht. Beiden maak je omgekeerde bewegingen, voor het stoten gebruik je heel andere spiergroepen dan voor het opvangen van de klappen. De Legend Sports Speed Pads zijn perfect voor dit doel: aan de achterkant van de handgemaakte pad zit een soort handschoen die je makkelijk kunt aandoen. Je bent meteen klaar voor actie!

Boksen

Als bokshandschoen gebruik ik de Legend Air. Ook deze handschoen is helemaal met de hand gemaakt en ziet er perfect uit. Het prettige van deze handschoen is de LegendAir stof aan de binnenzijde, die er voor zorgt dat je handen niet zo zweterig aanvoelen. De handgemaakte padding bestaat uit drie lagen en zorgt ervoor dat je handen en knokkels goed beschermd blijven. Een van die lagen is een gel-laag, die zorgt voor een goede schokabsorbering. Daarmee zijn je handen, knokkels en polsen extra beschermd. Ook je polsen zijn goed beschermd dankzij een padding. Met een klittenbandsluiting zorg je dat de handschoen goed aansluit. Daar kun je dus mooie klappen mee uitdelen, zonder dat je er last van krijgt. Denk trouwens ook aan boksschoenen, voor een goede vering, schokabsorptie en grip op de vloer!

Goede zaak

Er zijn natuurlijk meer plekken waar je terecht kunt voor een coole beginset om mee te boksen. En misschien ga jij juist niet voor een combinatie tussen handschoenen en pads, maar sla je juist liever tegen een bokszak. Als je daar de ruimte voor hebt is dat natuurlijk ook een goede optie! Bij Legend Sports (www.legendsports.nl/) kunnen ze je in ieder geval voorzien van een goed en persoonlijk advies. Zo voorkom je een miskoop en heb je meteen een goede start te pakken. Ronde 1 heb je dan alvast gewonnen! Ikzelf koos voor een beginner, maar juist ook voor gevorderden kun je bij Legend Sports perfect terecht.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.