logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget review: VBreathe Tasman

Nu we steeds meer tijd in huis door hebben gebracht (zo te zien is er een einde aan de lockdown in al zijn verschijningen binnen bereik), hebben we veel meer aandacht voor onze gezondheid en de lucht die in huis rondwaart. Want laten we eerlijk zijn: onze huizen zijn niet ingericht om daar 24/7 door te brengen met meerdere personen! De luchtbeheersing is simpelweg onvoldoende. Met die wetenschap komt ook ineens een nieuwe optie tevoorschijn. Want als je die lucht gaat verversen… is het dan ook mogelijk om schadelijke of vervelende stoffen, zoals stofmijt en pollen, te filteren? Jazeker, dat kan! De compacte VBreathe Tasman heeft alles in huis om niet alleen de lucht frisser en schoner te maken, maar ook te ontdoen van die vervelende allergenen.

Compact model

Laten we bij het begin beginnen. De VBreathe Tasman is fraai om te zien. Het is een ronde koker, die verkrijgbaar is in wit, zwart, blauw, rood en nog een paar andere hippe kleuren. Je kunt ‘m dus aanpassen op jouw interieur. Deze luchtfilter is bovendien compact. Met zijn krappe 30 centimeter in lengte en een gewicht van 1,1 kg kan hij zonder problemen ergens geplaatst worden – zelfs op je bureau of een kastje staat hij prima. Met een volle accu houdt hij het zo’n 10 uur draadloos vol. Het model ziet er sober uit. Onderin zie je wat lucht-inlaatmogelijkheden, bovenop zie je de luchtuitlaat, die de lucht in 360 graden opzuigt en weer verspreid. Op de voorkant zit een enkele knop. Geen smart functies, dit keer. Gewoon aan of uit.

Filter op filter

Het unieke van deze luchtververser is dat het twee unieke filtersystemen bevat. Als eerste is er de alom bekende HEPA filter. Een redelijk standaard filter, die alle grove deeltjes uit de lucht haalt voordat deze weer verspreid wordt. De ventilator heeft genoeg power in huis om een kamer van ongeveer 25 vierkante meter te verversen. Daarbij geeft hij een aangename luchtstroom, die fris aanvoelt. Maar dat is nog niet alles. Bovenin de VBreathe Tasman stop je namelijk een speciale pot, de VActive Gel. Deze gel heeft een subtiele mentholgeur, waardoor de lucht in huis lekker fris gaat ruiken. Extra pluspunt! Bovendien weert de geur muggen af. Nog een pluspunt! Bovendien kan deze gel schadelijke gifstoffen en ziekteverwekkers in de lucht opsporen en verwijderen. De VActive Gel is veilig voor kinderen, dieren en in de buurt van voeding. De kracht vn de gel zit hem in het actief tegengaan van onzuiverheden en virussen in de lucht. De luchtreiniger stoot microscopisch kleine, natuurlijke VActive Gel-dampen uit, die de lucht zuiveren.

Connectiviteit

Maar er is meer! Hoewel de luchtzuiveraar al prima dienst doet met deze functies, kun je er meer uithalen als je hem koppelt met je smartphone. Via bluetooth en de app kun je verschillende functies inregelen en instellen, zoals de snelheid van de ventilator (die kun je overigens ook regelen met een de knop op de voorzijde van de vBreathe Tasman) en krijg je een overzicht van de luchtkwaliteit in de betreffende ruimte. De luchtkwaliteit wordt op de luchtreiniger zelf weergegeven middels een oplichtende ring. Leuke functies – en vooral de mogelijkheid om de luchtkwaliteit in te zien is welkom. Wil je de lichtring uitschakelen, omdat je hem bijvoorbeeld niet mooi vind of het storend vind in je slaapkamer? Tik dan twee keer op de bovenkant van de Tasman. De luchtreiniger schakelt dan over op de ‘nachtmodus’ en zal de lamp uitschakelen.


Ga direct naar VBreathe Tasman op BOL.com.

Recensie over VBreathe Tasman

De VBreathe Tasman is een praktisch en eenvoudig apparaat om de lucht in een ruimte te zuiveren. Gezien de mug-werende functie en het feit dat het apparaat genoeg kracht heeft voor een ruimte van maximaal 25 vierkante meter, is het een aanrader voor een thuiskantoor of een slaapkamer. Hij werkt op een USB-C poort (adapter wordt meegeleverd) en de ingebouwde accu, waardoor hij goed draagbaar is. Let wel: hij moet rechtop blijven staan, anders lekt de gel eruit. Jammer gemoeg maakt het apparaat redelijk wat geluid en zit er in het midden van de Tasman een lichtgevende ring, die de luchtkwaliteit toont. Dat is ’s nachts wel even wennen, hoewel veel mensen baat zullen hebben bij deze ‘white noise’. In de verpakking krijg je in totaal drie potten gel en twee HEPA-filters, zodat je er een tijdje tegenaan kunt.

Score: 8


Informatie

VBreathe Tasman
Adviesprijs: 599 euro.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.