logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Variatie in je lunchtrommel met Easy Peasy Lunchbox


easy-peasy-lunchbox-screenshot Ben jij het ook zo zat, iedere lunch weer hetzelfde aantal boterhammen, met vaak ook nog hetzelfde beleg? Aan de ene kant lekker veilig, maar aan de andere kant kan ik me heel goed voorstellen dat het ongelofelijk gaat vervelen. Het leuke is dat het ook heel erg anders kan! In het kookboek Easy Peasy Lunchbox geven Claire van den Heuvel en Vera van Haren je talloze tips voor het maken van een gezonde en lekkere lunchbox, die het bovendien de nodige variatie geeft in je eten.

Easy Peasy Lunchbox

Een klein nadeeltje van deze recepten is dat zowel wat bewerkelijker zijn dan je standaard boterham met kaas of pasta. Het voordeel is dan weer wel dat je veel van deze recepten zonder problemen van tevoren kunt (laten) maken, zodat je broodtrommel ’s ochtends al helemaal kant-en-klaar ingepakt klaar staat. Kun je toch weer lekker een kwartiertje langer blijven liggen! En met een beetje mazzel krijg je het ook nog voor elkaar dat je ouders ook helemaal omgaan naar deze Easy Peasy lunchboxen, zodat je met een zelfde recept meteen een aantal lunchboxen kunt vullen.

Gezond eten en snacken

Het belangrijkste element van de recepten in Easy Peasy lunchbox is dat ze gezond en gevarieerd zijn. In het begin van het boek lees je dan ook wat informatie over de grondslag van het kookboek. Daarin lees je bijvoorbeeld wat je als kind nodig hebt om gezond op te groeien, welke hulpmiddelen je zoal nodig hebt om een gezonde lunch (en snack) mee naar school te kunnen nemen en lees je bovendien van alles en nog wat over graan, brood, beleg en suiker. Wat hebben ze allemaal voor nut, en welke gevaren zijn er aan verbonden? Tot slot komen groenten, fruit, eiwitten en vetten aan bod voor een duidelijk stukje uitleg. Interessant om te lezen, maar ik denk dat vooral je ouders dit hoofdstukje ontzettend interessant en belangrijk vinden.

Recepten met plaatjes

De recepten van Easy Peasy Lunchbox zijn verdeeld in twee hoofdstukken. In het eerste en kortste hoofdstuk vind je een aantal 10 uurtjes, die je tijdens het “fruit eten” kunt gebruiken. In het tweede hoofdstuk vind je dan weer een flink aantal lunchtrommels zoals je die mee naar school zou kunnen krijgen. Het grappige van de recepten is dat ze telkens in een zelfde manier zijn gefotografeerd. Vaak zie je dezelfde lunchtrommel, verdeeld in vakjes en goed gevuld, van bovenaf gefotografeerd. Dat geeft een mooi beeld van de inhoud van de trommel. Over de foto heen, of op de tegenoverliggende pagina, lees je vervolgens het recept. Natuurlijk lees je wat je nodig hebt om het recept te maken en een duidelijk stappenplan, maar ieder recept is ook voorzien van een paar leuke tips en alternatieven.

Informatie

Easy Peasy Lunchbox, Claier van den Heuvel en Vera van Haren Fontaine Uitgevers, 112 pagina’s, hardcover. Prijs: 14,95 euro. ISBN: 9789059567283

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.