logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Vang muggen op de coolste manier ooit


terrarium-met-vleesetende-planten

Het muggenseizoen breekt weer aan! Slapeloze nachten doordrenkt met zoemende beestjes die akelig jeukende bulten achterlaten op armen, handen, nek en… voeten! Jammer genoeg heb je deze stiekemerds lang niet altijd goed in de gaten voor je gaat slapen, zodat ze je verrassen wanneer je op je slaperigst bent. Maar goed nieuws: dat is nu verleden tijd. Jij kunt namelijk een legertje muggenjagers op je kamer klaar hebben staan die ze wel rauw lusten. Letterlijk.

Terrarium

De magie van jouw leger zit hem in dit coole terrarium: een kunststof bak. Bovenop zitten twee lampjes, een wit lampje en een blauw lampje. En vooral die blauwe werkt als een enorme magneet voor alles wat vliegt. Dus ook muggen! En dat is best bijzonder, want onderzoekers hebben dat eigenlijk nooit kunnen bevestigen. Tot nu dus. Of zou het de inhoud zijn van het terrarrium, waar de muggen op af komen?

terrarium

Op een bedje van mos

Onder in het aquarium, op een flink bed van mos, groeien namelijk echte vleesetende planten. In dit Swampworld terrarium groeien ze in een voor hun ideale omgeving. Lekker vochtig en (dankzij de lampjes) ook lekker licht. Dat laatste hebben ze echt nodig trouwens, zorg dat je ze niet te donker wegzet! Verder hebben ze eigenlijk geen verzorging nodig. Je hoeft ze niet te aaien, niet tegen te praten… alleen zorgen voor licht en een beetje wat er af en toe. Zorg dat je een laagje water ziet staan in het terrarium, dat is alles. Het mos zorgt voor een goede basis.

Happers en kelken

In de bak zitten bij ons twee verschillende plantjes: de bekende happer, de venusvliegenval, en de trompetbekerplant. Waar de eerste zijn bekje sluit na het vangen van een insect (en dus een paar dagen dichtblijft om hem langzaam op te peuzelen) kan de trompetbekerplant gewoon doorgaan. De beestjes blijven in de trechter kleven en worden daar verteerd. De combinatie van die twee zorgt voor een coole mix in de bak. En voor rustige nachten zonder muggengezoem.

venusvliegenval

Kiezen maar

Wil jij zo’n cool terrarium vol vleesetende planten? Ga dan snel naar http://www.amazing-world.nl/. Daar vind je een aantal verschillende varianten. Wij hebben het grootste terrarium met drie plantjes erin, maar er zijn ook kleinere terrariums (terraria, excuses!) beschikbaar. Zo kun je ook een vleesetende plant houden in een glazen beker (ook erg stoer) of in een kleiner terrarium met twee lampjes. Er is zelfs een mega-terrarium beschikbaar voor de echte muggenhaters!

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.