logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Van wie is dat huis? Leuke raadspelletjes voor jonge kinderen.


Al eerder recenseerden we het boekje Van wie is die hoed? waarbij kinderen mochten raden bij welk personage een bepaalde hoed hoorde. Nu is het tijd om de onderkomens bij de personages te sprokkelen: van wie is dat huis? In dit stevige blokboekje stelt Joukje Akveld de kinderen op de proef. In plaats van Thé Tjong King is het dit keer de eer aan illustratrice Annemarie van Haeringen om het boekje te voorzien van illustraties.

Matchen

In het boekje Van wie is dat huis? Komen kinderen keer op keer voor een nieuwe uitdaging te staan. Op de linkerpagina zie je een duidelijk getekend huis-of beter gezegd: verblijf- met daaronder de vraag van wie is die iglo, dat hok, die boerderij, dat piratenschip, die paddenstoel en nog veel meer. Op de rechterpagina staan vervolgens vier kleurrijke personages getekend, die alle vier in een beduidend anders ogend huis verblijven. Heksen, kabouters, boeren, honden, prinsessen en meer bonen natuurlijk in een heel ander huis! De vraag is alleen… wie hoort er bij deze? Het is vrij snel duidelijk of het kind de juiste persoon heeft aangewezen. Sla je namelijk de pagina om, dan zie je direct het verblijf in zijn natuurlijke omgeving, met daarin uiteraard de bijbehorende persoon.

Vraag – antwoord

Van wie is dat huis zorgt voor leuke vraag- en antwoordspelletjes met je jonge kind. Het boekje is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer drie jaar, dan zal hun belevingswereld groot genoeg zijn om alle personages ook echt te duiden. Maar jonger kan natuurlijk ook! De illustraties zijn helder en duidelijk getekend. Vooral de tekeningen waarop ze bij elkaar komen zijn erg levendig en sfeervol. Het is dan ook een leuk en grappig boekje om samen met je kind te lezen, maar stevig genoeg om ook lekker alleen in door te bladeren. Een heerlijk boekje om bij te kletsen, grapjes te maken en natuurlijk te fantaseren over de verkeerde combinaties.

Informatie

Van wie is dat huis? Joukje Akeld

Illustrator: Annemarie van Haeringen
Gottmer, 34 pagina’s, hardcover.
Prijs: 8,95 euro. Leeftijd: vanaf 3 jaar. ISBN: 9789025759674


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.