logo-liggend-wit-donkerblauw

Van scherm naar papier: deze comics zijn gebaseerd op games!

We zitten al heel wat uurtjes per dag achter een beeldscherm. Het is altijd goed om daar eens achteruit te kruipen om nieuwe werelden te ontdekken. Wij hebben twee strips gevonden die de brug slaan tussen die werelden. Ken jij het comic-avontuur al van Watchdogs Legion en de Odyssee van Fenyx? Beide strips zijn kortlopende series: lees hier onze reviews over de eerste delen van deze game-comics.


De odyssee van Fenyx, deel 2/2

De odyssee van Fenyx, deel 2/2

Zoals je in het eerste deel hebt kunnen lezen, is Fenyx door haar vader Zeus op een missie gestuurd. Die bestond uit een aantal stappen. Eerst moest ze uit het paleis van koning Tantalus een gouden robothond halen, die eigenlijk van Zeus was. Daar was ze getuige van een brute moord, waarbij Tantalus zijn eigen zoon Pelops als hoofdgerecht serveerde aan de goden. Zeus straft hem daarvoor stuurt Tantalus naar de onderwereld, waar hij honger en dorst moet lijden, terwijl er eten en drinken net buiten zijn bereik staat. Fenyx kreeg een nieuwe opdracht: Peliops terughalen uit het Dodenrijk. Zoals je misschien wel weet is dat nog niet zo’n eenvoudige opgave… Charon en Cerberus waken over de ingang, maar ook de onderwereld zelf heeft heel wat wakende monsters onder zijn vleugel. Heel wat mythologische schepsels passeren de revue, die allemaal in de kantlijn worden toegelicht.
Door die veelheid aan mythologische figuren is het verhaal niet altijd even overzichtelijk en helder – en dat is jammer. Je vliegt als een speer door het verhaal, waardoor niet iedereen even goed wordt uitgediept en uitgewerkt. Het lijkt alsof er met gemak een derde deel gevuld had kunnen worden met dit verhaal, dan had er waarschijnlijk een fijnere dynamiek ontstaan in de verhaallijn. Dat neemt niet weg dat het een spannend verhaal is dat knap is vormgegeven: niet helemaal in de stijl van de game, maar deze realistische styling mist zijn effect zeker niet. Er is meer dan genoeg actie, je hoeft je nergens te vervelen. Bovendien is het een fraaie afsluiting van het avontuur, met een open lijntje voor een nieuw verhaal!

Score: 8

Auteur:
Uitgever: Standaard Uitgeverij, 56 pagina’s, Paperback.
ISBN: 9789462108271. Prijs: 9.50 euro.

Ga direct naar De odyssee van Fenyx, deel 2/2 op BOL.com.

Watchdogs Legion 2/2. Spiral syndrome

Watchdogs Legion 2/2. Spiral syndrome

De strip van Watchdogs Legion volgt de wereld van de game vrij nauwkeurig, waar een spannend avontuur plaatsvind. De stripboeken nemen je mee naar het London van een paar jaar in de toekomst, waar Albion de wereld in zijn grip heeft. Albion heeft overal beveiligingscamera’s, die met harde hand kunnen optreden. Daarnaast heeft het ook de politie en overheid in handen. Big brother is watching you! Logisch dat er ook een fel verzet is, onder de noemer van DedSec (een geweldige naam voor de evil coorperatie, maar die plek was dus al vergeven). De stripboeken van Watchdogs Legion draaien om een paar nieuwe rekruten voor deze verzetsgroep – maar het blijft de vraag wie je kunt vertrouwen en wie er een dubbele agenda heeft!

Dat is echter nog lang niet alles, want de macht van Albion heeft een grote aantrekkingskracht op snode gasten. Zo is er de gewelddadige en beruchte bende van Mary Kelley, die overal een slaatje uit proberen te slaan en met heel harde hand toeslaan. Tot slot is er een corrupte politica, die zich heeft laten verleiden door het grote geld. In Spiral Syndrome duiken we niet meer in de heftige wereld van raveparties, maar krijgen we juist een blik in de manier waarop deze verzetsorganisatie te werk gaat om het kwaad een halt toe te roepen… of in ieder geval om de wereld weer een stukje veiliger te maken. De missie? Ontdekken waarom mensen verdwijnen uit het opvangkamp. Waar gaan ze naartoe? En waarom worden ze daaruit weggehaald?

Watchdogs: Legion 2: Spiral Syndrome weet op een wonderbaarlijke manier de game tot leven te wekken. Grappige knipogen naar de game, zoals het varkensmasker met de sigaar in de mond, werken daar zeker aan bij. De grimmige wereld, grove actie en high-tech snufjes maken het compleet. Het verhaal gaat soms een tikje snel, maar past goed in de algehele vibe.

Score: 8

Auteur:
Uitgever: Standaard uitgeverij, 56 pagina’s, Paperback.
ISBN: 9789462108264. Prijs: 9.50 euro.

Ga direct naar Watchdogs Legion 2/2. Spiral syndrome op BOL.com.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.