logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Van poezenhuis tot droompaleis, Marianne Busser en Ron Schroder

Het is belangrijk om kinderen een aantal basislessen te leren. Beleefd zijn, niemand bewust kwaad doen of dingen stuk maken… maar ook leren dat iedereen anders is (en daar op zijn minst respect voor hebben) is een belangrijke les die je jonge kinderen moet meegeven. Iedereen is anders – en dat is helemaal goed. Van Poezenhuis tot Droompaleis laat dit ook zien, maar dan op een heel bijzondere manier: Aan de hand van huizen!

Soort huis

In wat voor huis woon jij? Is het klein of juist groot? Woon je er met heel veel mensen of is het meestal stil? In dit heerlijke prentenboek laten Marianne Busser en Ron Schröder kinderen door middel van grappige versjes kennismaken met heel veel verschillende huizen en de families die er wonen. Wat dacht je van een circushuis, een huis vol poezen, een woonboot, een tiny house of juist een echt kasteel? Kom maar binnen in dit boek, je bent overal welkom!

Inrichting en stijl

Het zijn niet alleen de bijzondere huizen waarin de gezinnen wonen: het is vooral de inrichting en de mensen die er wonen die het huis zo speciaal maken. Dat biedt meer dan genoeg aanknopingspunten om met kinderen te praten. Zou jij graag in zo’n huis willen wonen? En hoe zou dat huis er dan uitzien… net als in dit boek, of heel anders? Misschien wel met kasten vol LEGO, spelletjes of knuffels? Met stenen en een grote mierenkolonie, of juist een gigantisch aquarium?


Ga direct naar Van poezenhuis tot droompaleis op BOL.com.

Recensie over Van poezenhuis tot droompaleis

CooleSuggesties topper

Het is altijd leuk om met kinderen te kletsen en te fantaseren. Het is goed voor hun ontwikkeling bovendien: het leert ze nieuwe woorden, het leert ze zinnen samenstellen (kinderen dus altijd laten uitpraten, zo min mogelijk zinnen voor ze afmaken!) en het leert ze in dit geval ook dat iedereen anders is en anders woont. De wereld is groter dan alleen hun eigen huis – en dat zullen ze langzaam beseffen.

Ik vind het ook super tof dat er weer een echt versjesboek uit de pen van het dynamische duo Marianne Busser en Ron Schroder is gevloeid. Ze beschikken over de vaardigheid om rijmpjes om te toveren tot verhalen (of andersom, zo knap doen ze dat), met een heerlijk ritme, waardoor de pagina’s je mond uit vliegen. Iedere twee pagina’s vertelt het verhaal van een nieuw huis, zodat je makkelijk een paar willekeurige gezinnen aandacht kunt geven. Wat ons betreft dus een toppertje!

Score: 9


Informatie

Titel: Van poezenhuis tot droompaleis
Auteur:
Illustrator: Diversen
Uitgever: Moon uitgevers
Aantal pagina’s: 32
Type boek: Hardcover
Leeftijd: vanaf 4 jaar
ISBN: 9789048868889
Prijs: 9.99 euro

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.