logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Er op uit: Van Gogh Museum – Vive l’impressionnisme!

Datum: 11 oktober 2024 t/m 26 januari 2025
Prijs: vanaf 22 euro
Locatie: Van Gogh Museum
Adres: Museumplein 6, Amsterdam (Route)

15 april 2024 is het exact 150 jaar geleden dat Claude Monets Impression, soleil levant een criticus aanleiding gaf te schrijven over ‘de tentoonstelling van de impressionisten’. Dit moment wordt gezien als de geboorte van het impressionisme in Frankrijk. Ter ere van dit jubileum presenteert het Van Gogh Museum dit najaar de groots opgezette overzichtstentoonstelling Vive l’impressionnisme! Topstukken uit Nederlandse collecties.

Meer weten?

Unieke nationale samenwerking 

Vive l’impressionnisme! laat de meest significante Franse impressionistische werken uit Nederlandse museale en particuliere collecties zien. De tentoonstelling wordt georganiseerd door het Van Gogh Museum en het Museum Boijmans van Beuningen, in nauwe samenwerking met het Kröller-Müller Museum, Stedelijk Museum, Kunstmuseum Den Haag, Rijksmuseum, Rijksmuseum Twenthe, Singer Laren, Groninger Museum, Teylers Museum, Museum De Fundatie en De Mesdag Collectie.

De belangrijkste impressionistische kunstwerken uit Nederlandse collecties op één plek

Kunstenaars als Claude Monet, Edgar Degas, Camille Pissarro, Berthe Morisot, Alfred Sisley en Paul Cézanne vingen de persoonlijke beleving en lichtval van een specifiek en veranderlijk moment – een impressie – in losse penseelstreken en felle kleuren op het doek. Hun belangrijkste schilderijen in Nederlands bezit komen dit najaar naar Amsterdam en worden zij aan zij getoond met pastels, sculpturen, tekeningen en prenten.

Kaartjes voor attracties en uitjes kopen doe je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.