Van Gogh Museum x Floor van het Nederend


Van Gogh Museum x Floor van het Nederend
Datum: 05-09-2019 tot en met 05-09-2019
Adres: Aambeeldstraat 12, Amsterdam (Route)

Al 15 jaar organiseert het Van Gogh Museum met en voor jonge Amsterdammers events in het museum; van Vincent op Vrijdagen tot aan de Museumnacht. Want Vincent van Gogh inspireert nog steeds! Samen met lokale organisaties en kunstenaars (her)ontdekt het museum de collectie en haakt het aan bij hedendaagse, creatieve en maatschappelijke ontwikkelingen.

Meer weten?

Sinds enkele jaren gaat het Van Gogh Museum de relatie aan met een externe, creatieve locatie in Amsterdam om het leven en werk van Van Gogh meer zichtbaar te maken in het dagelijkse leven van een jonge Amsterdammer.

In dat kader heeft het Van Gogh Museum dit jaar de handen ineengeslagen met Skatepark NOORD. Deze locaties vinden elkaar in de gezamenlijk missie om hun dagelijkse bezoekers te inspireren met culturele activiteiten en het bieden van een podium aan jonge kunstenaars. Skatepark NOORD is een overdekt skatepark en biedt sportieve, creatieve en ondernemende Amsterdammers een plek waar ze terecht kunnen voor skateboarden, vermaak, educatie en creatie. Vanaf 5 september zal de invloed van Vincent van Gogh dagelijks zichtbaar zijn in het skatepark en geïntrigeerd worden met het leven van de skater.

Over Floor van het Nederend

Kunstenaar Floor van het Nederend laat zich regelmatig inspireren door kunstenaars zoals David Hockney, Louise Bourgeois, Mike Kelly en natuurlijk Vincent van Gogh en is daarom de uitdaging aangegaan om Van Gogh, zijn eigen handschrift en de skatecultuur te vermengen in één muurschildering. Floor kreeg al verschillende opdrachten en exposities in o.a. Amsterdam, Hamburg en Los Angeles en werkte voor opdrachtgevers als de Volkskrant, Paradiso en Patta. Recent gaf hij samen met Pepijn Lanen (De Jeugd Van Tegenwoordig) een comic uit, getiteld Hotel Dorado. Popart stijl blijft de boventoon voeren in het werk van Floor, maar vaak komen thema’s als natuur en bergen ook terug in zijn kunst. Floor koos dan ook voor het werk Korenveld met maaier: de compositie, kleuren, natuur en de lijnen in het landschap doen hem denken aan illustraties en strips. De feestelijke onthulling van het eindresultaat van de muurschildering is voor iedereen gratis toegankelijk. Aanmelden is verplicht en kan hier: vangoghmuseum.nl/skateparknoord.

Vrijdag 27 september: Vincent op Vrijdag x Skatepark NOORD in het Van Gogh Museum Elke laatste vrijdag van de maand vindt er een Vincent op Vrijdag plaats in het Van Gogh Museum, met een avondprogramma door en met creatieve makers en initiatieven uit Amsterdam.

Na de onthulling van de muurschildering zal Skatepark NOORD geheel op eigen wijze de Vincent op Vrijdag cureren in het Van Gogh Museum. Tijdens deze editie vertelt kunstenaar Floor van het Nederend meer over zijn inspiratie voor zijn muurschildering, worden er demonstraties gegeven op een skatebare installatie gemaakt door Rich Holland, is er muziek door het Booticelliboys DJ team en kunnen bezoekers meehelpen aan een nog uit te brengen skatemagazine.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.