logo-liggend-wit-donkerblauw

Van de saladebar uit 24Kitchen


van-de-saladebar-24kitchen

Je bent vast wel bekend met de televisiezender 24Kitchen, waar enthousiaste koks je de fijne kneepjes in de keuken leren. In het boek Van de saladebar is het niet moeilijk om na te gaan wat je zult gaan eten: salades! En die heb je natuurlijk in allerlei verschillende soorten en maten, van snel en eenvoudig te maken tot uitgebreide salades die gelden als een volwaardige maaltijd. Het boek is dan ook ingedeeld in een aantal hoofdstukken voor de verschillende soorten salades. Zo begin je bij de basics. Daar lees je bijvoorbeeld welke soorten sla er zijn, hoe je ze moet snijden, wassen en drogen en met welke ingrediënten je zowel een lekkere salade kunt maken. Ook kom je daar te weten welke keukenhulpmiddelen onmisbaar zijn voor het maken van salades. Maatlepels, kommen, messen en mandolines komen hier aan bod.

De recepten

Na deze korte en bondige inleiding is het toch echt tijd om salades op tafel te zetten. Hier heb je een viertal verschillende hoofdstukken: Every Day, Slow Salads, On The Go en Chic Salads. En de namen van deze verschillende hoofdstukken zie je eigenlijk al meteen voor welk gebruiksmoment zijn het meest geschikt zijn.

Variatie

Het leuke aan de 60 recepten in het boek Van de saladebar is dat ze allemaal compleet verschillend zijn. Aan dit boek hebben een aantal verschillende koks meegewerkt (die je natuurlijk ook kent van de televisiezender) en iedere kok heeft zo zijn eigen smaak en stijl. Zo kom je bijvoorbeeld een zomerse fruitsalade tegen met een gember limoensiroop, maar ook venkelmandarijnsalade met geroosterde olijven, gegrilde aspergessoldaatjes, saladetorentjes van biedt met basilicum Dragon olie, pastasalades en natuurlijk een aantal klassieke recepten.

In stijl

Bij de televisiezender 24Kitchen heb ik het idee dat ze gaan voor een frisse en jonge uitstraling. Dat enthousiasme en passie voor het koken minstens zo belangrijk zijn als het beheersen van allerlei rare techniekjes. Die uitstraling komt ook zeker terug in het boek Van de saladebar. De recepten zijn stuk voor stuk haalbaar, waarbij ook de ingrediënten gewoon in iedere supermarkt te verkrijgen zijn. Ieder recept wordt vergezeld van een sfeervolle foto waarop de salade duidelijk te zien is. De recepten blijven natuurlijk het belangrijkste onderdeel, maar het oog wil ook wat!

Van de saladebar
24Kitchen, 178 pagina’s, paperback.
Prijs: 19,99 euro. ISBN: 9789400507852

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.