Van de eerste flirty showmance tot officieel Netflix-partnerschap plus tien romantische filmtips

Verover met hulp van Netflix de liefde van je leven! Hoe? Dat zie je in deze video: ‘BINGE FOR LOVE’

Van de eerste heerlijke maanden verliefd zijn tot jaren na de wittebroodsweken, onderzoek van Netflix wijst uit dat het kijkgedrag binnen een liefdesrelatie gezien kan worden als een betrouwbare barometer hoe goed het tussen de geliefden zit.

Tien romantische filmtips:

  1. Remember Me
  2. Silver Linings Playbook
  3. PS I Love you
  4. The Proposal
  5. Now is good
  6. Safe haven
  7. Pride and Prejudice
  8. The reader
  9. Australia
  10. Step up

SHARING = CARING

Meer dan de helft van de respondenten (51%) geeft aan dat het delen van een Netflix account een grote stap binnen een relatie aangeeft, en een gelijk aantal zegt hier dan ook mee te wachten totdat de relatie echt officieel genoemd kan worden. 17% is liever eerst écht zeker van zijn zaak met oog op hun geliefde Netflix account, en wacht totdat er sprake is van een verloving of huwelijk voordat hij of zij zichzelf tot ‘officieel Netflix-partnerschap’ vastlegt.

A BINGE LOVE STORY

Op het gebied van daten en het zoeken naar mogelijke geliefdes is entertainment een hot topic om gedachtes over uit te wisselen. Films (69%) en TV shows (63%) zijn de meestgebruikte ijsbrekers op een eerste date en zijn daarmee populairder dan het praten over werk, sport en politiek.

Het onderzoek van Netflix brengt meer  interessante inzichten over hedendaagse relaties aan het licht:

De Netflix roze bril: hij bestaat.

Een kwart van de respondenten vindt een potentiële geliefde aantrekkelijker op basis van welke series die persoon kijkt.

De moderne showmance.

Meer dan 25% vindt het tijdens het daten belangrijk dat dezelfde series leuk gevonden worden. 13% zou zelfs een afspraakje maken met iemand op enkel een overeenkomstige liefde voor een serie. Maar liefst 58% neemt dan ook namen van favoriete TV series of films op in zijn/haar dating profiel. De harten van 34% van de mannen gaan sneller op hol slaan van iemand die net als hij graag naar bijvoorbeeld House of Cards kijkt, terwijl vrouwen (19%) hier toch iets kritischer tegenover staan.

Ultieme liefde: samen een avondje bankhangen.

72% van de respondenten met een vaste relatie geven aan dat thuis op de bank samen een serie kijken één van hun favoriete tijdsbestedingen is. 58% van de respondenten voelt een sterke connectie met hun wederhelft over Netflix.

INFOGRAPHIC

Bekijk de infographic waarop de opvallendste onderzoeken visueel zijn uitgebeeld.


Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.