logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Game review: Vampyr, Nintendo Switch


Wanneer je Vampyr voor het eerst start, merk je dat je dood bent gegaan. Dat is nooit een heel goed begin, natuurlijk, maar voor het karakter dat je speelt, dokter Jonathan Reid, is het wel een nieuw begin. Hij ontdekt namelijk langzaam maar zeker dat hij een vampier is geworden. Een ondode, die zich moet voeden met mensenbloed om te kunnen overleven. Dat is niet zo’n heel prettig vooruitzicht, maar soms moet je roeien met de riemen die je hebt. Bovendien moet je telkens een keuze maken: mensen bijten red je leven en maakt je sterker, maar zorgt er ook voor dat de gezondheid van je wijk achteruitgaat, zodat je uiteindelijk minder te eten hebt…

Verhalend

Naast het feit dat Vampyr een actiegame is met rpg-elementen, zitten er ook ontzettend veel dialogen in het spel. Verwacht het nodige leeswerk, wat op het kleine scherm van de Nintendo Switch niet altijd even prettig is. Koppel hem daarom liever aan een groot scherm, daar heb je meer plezier van! Bovendien leent het spel zich niet erg om mee op pad te nemen, vooral omdat je de informatie uit de dialogen anders moet missen… en dat zou doodzonde zijn! Vampyr is ook zeker geen game om telkens door te klikken, aangezien je tijdens die gesprekken informatie krijgt waar je wat mee moet doen.

Concessies

Vampyr is natuurlijk al geruime tijd verkrijgbaar voor andere consoles, zoals de PC, XBOX One en de PS4. Daar heb je de mogelijkheid om te werken met mooie graphics en veel details, wat je bij de Nintendo Switch veel minder vermogen ter beschikking hebt. Op een groot beeldscherm valt dit direct op: onscherpe achtergronden, wazige gezichten… wat dat betreft kun je het spel beter spelen op de handheldmodus, met als kanttekening dat de tekst dan aanzienlijk kleiner is – maar misschien is dat ook een beperking van mij.

Ga direct naar Vampyr voor Nintendo Switch op BOL.com.


Recensie over Vampyr

Vampyr heeft de doorgang gemaakt naar de Nintendo Switch. Daarmee is het een van de uitgebreidere rpg’s die je op dit moment kunt krijgen op dit draagbare systeem, wat hem bijzonder gewild maakt. Lekker spooky en mysterieus is het spel zeker, met een diepe verhaallijn om je tanden in te zetten. Gelukkig is de vormgeving niet te duister, zodat je alles goed kunt zien en beleven. Het is een kwestie van keuzes maken en knopen doorhakken.. hoe lang overleef jij je vampierschap?

Score: 7


Games koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.