logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Op vakantie met het vliegtuig… maar waar laat je je auto?


Op vakantie gaan is één van de meest leuke dingen die ik me kan voorstellen om te doen. Het geeft met altijd ontzettend veel energie, eigenlijk al vanaf het moment dat de vakantie geboekt is, tot je de foto’s op de computer bekijkt en een fotoboek samenstelt. De voorpret en de napret zijn immers net zo belangrijk als de vakantie zelf. Plannen wat je gaat doen of onderzoeken en het nagenieten zijn absoluut zaken waar ik altijd graag de tijd voor nemen. Toch is er een kleine hindernis die telkens overwonnen moet worden: de reis van je huis naar het vliegveld! Hoe maak jij deze trip?

Met de trein

Veel mensen willen fris en fruitig op het vliegveld aankomen en kiezen daarom met het nemen van de trein. Laat ik vooropstellen dat ik absoluut helemaal niks heb tegen treinen. Integendeel zelfs: ik reis best vaak met de trein en ervaar dat altijd als een prettige onderneming. Daar moet ik ook bij zeggen dat ik ruim de tijd nemen om die reis te maken: ik houd rekening met vertragingen! Daarnaast ben ik als slechtziende niet zo snel op het station, waardoor die buffer twee vliegen in een klap vangt. Maar als je op vakantie gaat, vind ik het reizen met de trein toch wat lastiger. Hoe dat komt? Eigenlijk vooral door de bagage. Je moet toch een paar keer overstappen voor je op het vliegveld bent aangekomen, waardoor je een heel gesjouw hebt met koffers en tassen. Bovendien: waar laat je ze in de trein? Je kunt wel op een balkonnetje gaan staan, maar toch blijft het lastig om het overzicht te bewaren.

Met de auto

hoewel ik groot voorstander ben van het reizen met het openbaar vervoer, is het beginpunt van je vakantie toch ook wel relaxed als je een deel van de stress wegneemt. Door met de auto naar het vliegveld te reizen, neem je een aantal stresspunten weg. Je kunt de koffers en tassen eenvoudigweg in de bagageruimte stoppen, rijdt Letterlijk tot aan het vliegveld en het geen last van overstappen. Bovendien kun je ook vertrekken wanneer je maar wilt, waarbij je met de trein soms behoorlijke hinder ondervindt van spitstijden of een vlucht die ontzettend vroeg vertrekt.

Waar parkeer je je auto?

Een van de grootste hindernissen die mensen belet om met de auto naar een vliegveld te reizen, is wel het probleem van de auto parkeren. Want: waar laat je je auto wanneer je op vakantie bent? En waarom moet het parkeren van je auto zo prijzig zijn? Nou, om op de eerste vraag antwoord te geven: er zijn genoeg plekken waar je je auto kunt parkeren! Waarbij ik bovendien de voorkeur geef aan de wat kleinere vliegvelden, zoals Eindhoven Airport. Die zijn veel compacter en overzichtelijker, waardoor je ook minder grote parkeerplaatsen hebt (en dus minder ver hoeft te lopen naar het vliegveld zelf). Parkeren op vliegveld Eindhoven is bovendien een stuk goedkoper dan op het grote Schiphol! En laten we wel wezen: voor een groot deel van Nederland is Eindhoven Airport een stuk beter bereikbaar dan het Amsterdamse Schiphol. Bovendien zijn er verschillende plekken waar je kunt parkeren, ieder met zijn eigen tarieven en prijzen. Een beetje rondneuzen kan je al snel tientallen euro’s besparen op een enkele vakantie!

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.