Op vakantie naar Oostenrijk met de auto? 6 dingen waar je op moet letten!


Ben je klaar voor de vakantie van je leven? Er is niets spannender dan het plannen van je komende vakantie naar Oostenrijk! Van weelderige groene valleien tot kristalheldere alpen meren, Oostenrijk is een bestemming die je niet snel zult vergeten. En als je een autorit overweegt, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden voordat je vertrekt. Dus maak je veiligheidsgordels vast: we staan op het punt om 6 van de belangrijkste overwegingen te verkennen als je met de auto op vakantie gaat in Oostenrijk!

oostenrijk

#1 De voorbereidingen

Zeg vaarwel tegen de dagen dat je een opengevouwen wegenkaart op je schoot had liggen en verwoed aanwijzingen moest volgen! Navigeren tijdens een lange rit is nu zoveel eenvoudiger; zet je vertrouwde navigatie aan, stel hem goed in en laat je leiden door zijn rustgevende stem. Vergeet de snacks niet – pak wat broodjes in en vul een thermoskan met koffie of thee voordat je in automodus op vakantie gaat. Leun achterover en ontspan terwijl je soepel naar je bestemming rijdt, bekijk de website van Wegenvignetten.nl voor de aankoop tol- en milieuvignetten, wetende dat de reis van vandaag één hoofdpijn minder zal zijn!

#2 Leuke activiteiten

Laat de pret beginnen! Een rit van 10 uur van Nederland naar Oostenrijk lijkt niet zo ontmoedigend als je gewapend bent met spannende activiteiten voor alle leeftijden. Neem ook oordopjes mee – het is tijd om wat muziek te draaien of een gezellige filmmarathon te houden terwijl je het prachtige uitzicht bewondert dat door het raam voorbij rolt!

#3 De wegenvignetten

Als je als inwoner van Nederland Oostenrijk wilt verkennen, maak dan je riemen vast en ga op weg – maar niet zonder tolvignet! Het is een essentieel stuk papierwerk als je in Oostenrijk rijdt, want ze gebruiken geen maandelijkse belastingen zoals wij thuis. Om legaal op hun wegen te mogen rijden, moeten alle auto’s dit vignet hebben. Dus, tank die auto vandaag nog vol voor een Oostenrijks avontuur!

#4 Op wintersport

Met de kilte van de herfst komt een belofte: Winter in Oostenrijk! Zie jezelf al nippen aan warme chocolademelk op zonovergoten pistes, en dan genieten van onvergetelijke Wiener Schnitzels voor royalty’s. Dus maak je klaar om te genieten van een Oostenrijks winterparadijs vol eindeloos plezier en smaak!

#5 Verplichtingen

Op vakantie met de auto heeft veel voordelen, maar brengt uiteraard ook risico’s met zich mee. Je eigen tijdschema bepalen is ontspannen. Je pakt je spullen in, zorgt dat de auto gereed is en rijdt weg wanneer je er klaar voor bent. Helaas gebeuren er onderweg ook regelmatig ongelukken. Zorg er daarom voor dat je altijd goed voorbereid bent. Denk bijvoorbeeld aan een verbanddoos, een gevarendriehoek bij autopech, veiligheidshesjes voor alle inzittenden die voldoen aan de EN471 norm, een tolvignet en sneeuwkettingen in het winterseizoen. 

Dus daar heb je het – 6 belangrijke dingen om in gedachten te houden bij het plannen van een roadtrip door Oostenrijk. Met deze overwegingen in je achterhoofd kun je er zeker van zijn dat je een onvergetelijke ervaring hebt met het verkennen van alles wat dit prachtige land te bieden heeft. Dus waar wacht je nog op? Begin vandaag nog met het plannen van je droomvakantie!

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.