logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Vakantie en festivals duur? Welnee! Zie hier de beste Budget festivalsuggesties

festival1

Vergeet de traditionele week aan het strand. Vakanties waarover je kunt opscheppen tegen vrienden zijn de nieuwste trend. Dat blijkt uit onderzoek van Budget, het internationale autoverhuurmerk. Nederlandse jongeren in de leeftijdscategorie 20 tot 30 jaar blijken echte avonturiers te zijn. Van de respondenten geeft maar liefst 35% aan achter het stuur te kruipen om de gebaande paden te vermijden en een unieke ervaring op te doen. 

Sociale media spelen een cruciale rol in de manier waarop mensen in verschillende landen hun vakantiekeuze maken – en dan hebben we het niet alleen over reviews. Het is wellicht geen verrassing dat de meerderheid (57%) van de jongeren tussen de 20 en 30 jaar toegeeft regelmatig reviews op het internet en sociale media te raadplegen voor de keuze van een vakantiebestemming. Opmerkelijk is wel dat Nederlanders graag pochen over hun vakantie. Het onderzoek wijst namelijk uit dat de meerderheid (46%) van de Nederlandse jongeren (20-30 jaar) hun vakantie expliciet boekt op basis van de mate waarin ze hier over kunnen opscheppen tegen anderen. 

Het onderzoek toont ook aan dat de liefde voor het maken van selfies onverminderd groot is – meer dan een derde (35%) van de jongeren (20-30 jaar) maakt tijdens de vakantie selfies voor een grote menigte of met een mooie achtergrond. 

Met deze resultaten in het achterhoofd heeft Budget onderzoek gedaan naar Europese evenementen die plaatsvinden in de zomer. Van gastronomische hoogstandjes tot opwindende avonturen, Budget onthult de top 10 belangrijkste evenementen op basis van de aandacht die deze vorig jaar genereerden:  

1.         Frankrijk – Course Ultrarail du Mont Blanc

2.         Oostenrijk – Red Bull 400

3.         Spanje – Salinas Longboard Festival

4.         Spanje – Descenso del Sella

5.         Verenigd Koninkrijk – Bestival

6.         Italië – Cous Cous Festival

7.         Nederland – NK Beach Volleyball Young Professionals

8.         Italië – Cortona Mix Festival

9.         Verenigd Koninkrijk – Leeds Festival

10.       België – PukkelPop 

Net buiten deze lijst viel de Pringles Kite Surf World Cup in Duitsland en het Fuerteventura Surf Festival in Spanje, perfect voor sportievelingen die op zoek zijn naar een adrenalineboost. Foodies kunnen naar het Great British Food Festival en het Zwitsers Food Festival, terwijl cultuurliefhebbers hun hart kunnen ophalen tijdens het Pangea Festival in Duitsland en het La Notte della Taranta in Italië.

Massimo Marsili, Managing Director Western Region Avis Budget Group, stelt: “Geïnspireerd op het verlangen van mensen om daar te zijn waar de actie plaatsvindt, hebben we de Budget List opgesteld met meest tot de verbeelding sprekende Europese evenementen die bezoekers een unieke ervaring bieden en het zeker waard zijn om over op te scheppen naar anderen. We moedigen Nederlanders aan om zich te laten inspireren en achter het stuur te kruipen om zo te ontdekken wat hun eigen land en de rest van Europa te bieden heeft”. 

Om te ontdekken hoe makkelijk je deze bestemmingen kunt bereiken, bezoek je het dichtstbijzijnde Budgetkantoor om een auto te huren: http://www.budget.nl/

Stel ook je eigen Budget List samen via: http://list.budget.nl/.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.