logo-liggend-wit-donkerblauw

Op vakantie met je camper: dit heb je nodig

Heb je een camper gekocht en ga je er dit jaar voor het eerst mee op vakantie? Als je het vrijheidsgevoel wilt ervaren gaat er niets boven langs de zonovergoten kusten van Europa trekken met je camper. Klapstoeltjes en barbecue mee, surfplank op het dak en genieten maar. Hieronder vind je een aantal handige tips en gadgets om optimaal te kunnen genieten van deze ultieme roadtrip.

Zonnepanelen

Al ben je even helemaal van het vrijheidsgevoel aan het genieten, ook tijdens een roadtrip met je camper kun je niet buiten elektriciteit. Nu kun je op een camping gaan staan en van de stroomvoorzieningen daar gebruik makken, maar geeft toch niet helemaal hetzelfde gevoel van vrijheid. Door zonnepanelen op het dak van je camper te installeren kun je overal waar je bent stroom opwekken. Met twee zonnepanelen van 100 watt heb je genoeg om al je huishoudelijke apparaten, je telefoon en je tablet of laptop en je ijskast op te laten draaien. Met een paar zonnepanelen geniet jij dus ’s avonds van je favoriete serie met een koud glas bier. Proost, op het goede leven!

Achteruitrijcamera

Met een camper rijden vergt wat oefening: het voertuig is een stuk groter en breder dan een gemiddelde auto, en vooral ook een stuk hoger. Je zal niet de eerste zijn die zichzelf klem rijdt in een parkeergarage met zijn camper of tegen een paaltje aanrijdt wat je niet goed kon zien. Aangezien er geen grotere domper op je vakantie is dan met je nieuwe camper ergens tegenaan te rijden is het handig om een achteruitrijcamera te installeren waarmee je dat kunt voorkomen. Een achteruitrijcamera geeft je vanuit de bestuurdersstoel een duidelijk zicht op wat er achter je camper gebeurt, veel beter dan dat je met je spiegels hebt. Je kunt een achteruitrijcamera makkelijk draadloos installeren in je camper, dus je hoeft er ook geen technisch genie voor te zijn om hem aan te sluiten. 

Dieselkachel

Wil je naar het hoge noorden rijden deze zomer, of ben jij zo avontuurlijk dat je ook in de koudere maanden een trip met je camper wilt gaan maken? Dan is een dieselkachel aan boord van je camper onontbeerlijk. Een dieselkachel blaast warme lucht uit zodat je het in korte tijd aangenaam warm kunt stoken in je camper. Je kunt een dieselkachel redelijk eenvoudig aansluiten op de dieseltank van je camper en je leef accu, en voor optimale circulatie van warme lucht installeer je hem onder de bijrijdersstoel of een bank. Met een dieselkachel zit jij er warmpjes bij als buiten de sneeuwvlokken neerdalen.

Mini wasmachine

Van al dat buitenleven en de zoute zeelucht blijven je kleren niet schoon, en je wilt ook niet je complete garderobe meenemen als je op vakantie gaat. Is er geen wasserette in de buurt, en heb je geen zin om alleen voor een schone was een camping aan te doen? Koop dan een handige mini-wasmachine. Een mini wasmachine ie een kleine handzame wasmachine die je makkelijk in je camper kunt meenemen. Meestal hebben ze een laadvermogen van 2 tot 3 kilo, en de iets grotere modellen kunnen ook centrifugeren. Ze zijn dus groot genoeg om een T-shirt, zwembroek en een handdoek te wassen zodat je elke dag er weer fris en vrolijk naar het strand kunt.

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.