logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget review: UWANT B200 stoomreiniger en stoomstrijker

Hoewel we voorstander zijn van smart home products als robotstofzuigers en slimme verlichting, connected airfryers en meer van dat soort slimme handigheden, zul je toch af en toe je handen moeten laten wapperen. Soms gaat er namelijk iets mis en krijg je bijvoorbeeld chocolade, ketchup, vet of misschien zelfs wel fruitvlekken op je vloerkleed, kleding of bank. Dan zul je toch echt met de hand moeten schoonmaken: en dat is waar de UWANT B200 om de hoek komt kijken: het is een stoomreiniger voor het lokaal reinigen van stoffen. Maar hij kan meer dan dat!

De vormgeving

De UWANT B200 ziet er tof uit: het is een ovalen koepel met een slang. Hij is vrij fors, maar hij moet ook heel wat power kunnen leveren. Dankzij de wielen aan de onderzijde kun je hem makkelijk verplaatsen, waardoor je hem in no-time bij de hand kunt hebben. Aan het einde van de slag kun je verschillende hulpstukken koppelen, maar de antibacteriële borstels zullen de meestgebruikte varianten zijn. Ze zijn ontwikkeld voor het vrijgeven van stoom, maar ook meteen het opzuigen van het vocht en het vuil. Doordat de B200 het water onder hoge druk in de stof spuit, kan het tot wel 5cm diep indringen. De zuigkracht van 12.000 Pa haalt vervolgens al dat vocht weer naar binnen.

Waterbeheer

Het prettige van de UWANT B200 is de aanwezigheid van twee grote watertanks van 500ML. In de ene tank gaat namelijk vers water (eventueel met schoonmaakmiddel) en in de andere tank komt het vuile water terecht. Zo heb je altijd een perfect middel voor het reinigen van je kleding, stoelbekleding of tapijt. Wil je geen reinigingsmiddel toevoegen aan het water zelf? Dan kun je gebruikmaken van de 200 ml capsule voor zeep en wasmiddel.

Modi

De UWANT B200 stoomreiniger is best breed inzetbaar, dankzij de verschillende modi. Zo is er de standaard reinigingsmodus, een reinigingsoplossingsmodus, strijkmodus en stoommodus.

  • De standaardmodus zul je het meest gebruiken voor veelvoorkomende vlekken. Heeft deze modus niet het gewenste resultaat, dan kun je nog altijd een tandje bijzetten door de reinigingsoplossingsmodus in te schakelen, die het water combineert met het reinigingsmiddel uit het speciale reservoir.
  • De stoommodus brengt de stoomtemperatuur naar 100 graden Celsius, waardoor niet alleen vlekken worden verwijderd, maar ook ziektekiemen en bacterien worden gedood. Dit deze modus ideaal voor het desinfecteren en steriliseren van textiel, beddengoed en dergelijke.
  • Tot slot beschikt de UWANT B200 over een strijkmodus – de modus die wij eerlijk gezegd het meest gebruiken. Bevestig hiervoor de strijkkop op het apparaat. Je kunt hiermee in een handomdraai kleding strijken, terwijl het gewoon aan een hanger hangt. Nooit meer strijkvouwen… en je bent supersnel klaar!
  • Tot slot is er de prettige zelfreinigende modus, waarmee de B200 de slang en sproeikop reinigt. Dit is een erg handige functie die de tijd bespaart die nodig is om het met de hand schoon te maken.

Hoe werkt de stoomreiniger?

Er zijn drie reinigingsoplossingen beschikbaar op de B200, waaronder dieptereiniging, mijtbestrijding en textiel. Daarmee wordt onderscheid gemaakt in de druk en zuigkracht die de B200 uitoefent op je materiaal. Het proces is in alle drie de gevallen gelijk: de hogedruk breekt de vlekken af, de borstelbeweging verwijdert ze, vervolgens wordt het water afgevoerd en met de zuigkracht van het apparaat weer gedroogd. Op deze manier krijg je een goede dieptewerking, die op veel verschillende materialen gebruikt kan worden.

Wil je de UWANT B200 stoomreiniger met korting kopen? Gebruik dan kortingscode UWANTB200!


Recensie over UWANT B200 stoomreiniger

De UWANT B200 is een veelzijdige stoomreiniger, die speciaal ontwikkeld is voor het reinigen van vervuiling op stoelen, banken of bijvoorbeeld autobekleding, maar ook overweg kan met matrassen, knuffels en andere materialen. De functies zijn praktisch en goed doordacht, het apparaat heeft een goede stoomkracht en maakt de materialen ook weer meteen droog, wat erg prettig is. Tip: bestel meteen de strijkaccessoire, dat is een perfect aanvulling op het apparaat en zal de toepasbaarheid van het apparaat enorm verhogen.

Score: 8


Informatie

UWANT B200 stoomreiniger
Meer weten? Klik hier.
Adviesprijs: 271 euro.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.