logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Utomik: Cloud Gamingservice voor TV, smartphone en PC


Games streamen klinkt bizar en erg high-tech, maar het Nederlandse Utomik is er al een paar jaar mee bezig. Op de pc kun je al vanaf 2014 aan de slag met online games, die je niet eens hoeft te downloaden of te installeren. Dat scheelt je een flinke computer, kan ik je verzekeren. En je hoeft niet steeds nieuwe games te kopen. Inmiddels kun je kiezen uit maar liefst 1300 titels.

Gamen op je smart-tv

Het werkt zelfs zo soepel, dat je het op een smart-tv zou kunnen gebruiken. Maar wacht: Dat is precies wat Utomik gaat doen! In samenwerking met Samsung komt Utomik dit jaar met hun diensten binnen de Samsung Gaming Hub op Samsung-televisies en Android-apparaten (Android 9 of hoger). Daarbij zal ook gedacht worden aan cross play, zodat je games die je op de pc speelt, verder kunt spelen op je smartphone, tablet of smart-tv. Binnenkort wordt er gestart met een kleine groep gebruikers in de Benelux en de UK. Daarbij zijn gebruikers natuurlijk wel beperkt in de games die ze spelen: ze moeten wel geschikt zijn om op een groot scherm, zonder toetsenbord en muis, te kunnen spelen. Vooralsnog komen er ruim 75 titels naar het platform, zoals Bridge Constructor: The Walking Dead, Call of the Sea, Demon Hunter 2: New Chapter, Coffee Talk en Kingdom: New Lands.

CTO Mark Schroders: “De lancering van de nieuwe Android-app is een belangrijke mijlpaal voor Utomik. We wilden de app en de backend bouwen die we nodig hebben om een ​​solide gebruikerservaring te bieden, waardoor games nog toegankelijker worden. Door een nieuwe mix van cloudgaming en bestandsstreamingtechnologie te gebruiken, streven we ernaar een moeiteloze game-ervaring te bieden.”

Games koop je online bij:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.