logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

UrbMob Kick&Go: de eerste legale E-step die te verzekeren is


PRO-mounts, een toonaangevende speler in de mobiliteitsindustrie, komt met de allereerste legale E-step met trapondersteuning in Nederland die te verzekeren is: de UrbMob Kick&Go. Met deze ontwikkeling stelt UrbMob Nederlanders in staat om op een milieuvriendelijke en efficiënte manier door met name steden te navigeren.

Doorbraak voor steppers

De UrbMob Kick&Go is een doorbraak in de mobiliteitsindustrie, omdat deze E-step met trapondersteuning de eerste in Nederland is die is toegestaan op de openbare weg en in grote getalen te verkrijgen is en verzekerbaar is. De regels voor de UrbMob Kick&Go zijn vergelijkbaar met de regels die gelden voor E-bikes. De UrbMob Kick&Go is verkrijgbaar in 49 MediaMarkt winkels, online en in zo’n veertig (fiets)speciaalzaken.

Extra mobiliteit

“Met de introductie van de UrbMob Kick&Go kunnen mensen gemakkelijk en snel door steden bewegen zonder de beperkingen van verkeersopstoppingen en zonder een negatieve impact op het milieu te hebben”, zegt Mike Reed van PRO-mounts. “We begrijpen de behoefte aan praktische en legale mobiliteitsoplossingen, voor bijvoorbeeld woon-werkverkeer of om door de stad te kunnen reizen. We zijn daarom ontzettend trots dat de UrbMob Kick&Go deze behoefte vervult. Daarnaast is de Kick&Go de enige E-step die verzekerd kan worden voor de WAM (Wettelijke Aansprakelijkheid Motorrijtuigen).”

Eerste en betaalbare verzekering voor de E-step

Hoewel de UrbMob Kick&Go onder dezelfde wetgeving als een E-bike valt, is de E-step niet op dezelfde manier verzekerd. In samenwerking met PRO-mounts heeft Bokhorst Verzekeringen een oplossing ontwikkeld. Zij hebben een betaalbare verzekering voor de Kick&Go 100% legale E-step gelanceerd die de benodigde dekking voor aansprakelijkheid garandeert. 

Snelheid, draagbaarheid en veiligheid gecombineerd

Wat de UrbMob Kick&Go verder onderscheidt, zijn de functionaliteiten. Met een krachtige 250W motor blijft de E-step gedurende 8 seconden rijden nadat de berijder zich met de voet heeft afgezet. Met vier verschillende versnellingen kunnen gebruikers zelf bepalen hoe snel ze willen gaan, tot maximaal 25 kilometer per uur.

De UrbMob Kick&Go is ontworpen met het oog op draagbaarheid en gemak. Met een gewicht van slechts 11 kg en een inklapbaar ontwerp kunnen gebruikers de E-step eenvoudig meenemen in het openbaar vervoer of in de auto. Het stavlak is voorzien van een siliconen anti-slip mat voor maximale grip. Reflectoren aan de zijkant en LED voor- en achterlicht zorgen voor veiligheid en zichtbaarheid. Er geldt geen helmplicht voor de E-step en je rijdt net zoals met een elektrische fiets op het fietspad. 

Over UrbMob

UrbMob is als E-mobility merk onder PRO-mounts ontstaan. Opgericht in 2013 en begonnen als pionier in accessoires voor actiecamera’s blijven we de trends volgen. Met een groeiend aantal werknemers en een vastberadenheid om de grenzen van technologie te verleggen, heeft PRO-mounts een solide reputatie opgebouwd in de industrie. Nu richt het bedrijf zich op E-mobility waaronder E-steps & E-step accessoires. Gericht op het verbeteren van dagelijkse mobiliteit door middel van slimme, compacte en snelle oplossingen. Kijk voor meer informatie op https://urbmob.eu/product/kickgo/.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.