logo-liggend-wit-donkerblauw

Upgrade je thuiskantoor met Leitz Cosy

Een cosy kantoor… dat klinkt heel tegenstrijdig. Hoezo is een kantoor knus en gezellig? Nou… eerlijk gezegd: omdat het kan! En waarom ook niet? Als jij je thuisvoelt op jouw werkplek, zal dat je productiviteit er zeker niet minder om maken. Je voelt je prettig, waardoor je beter zult werken. Een fijne sfeer rondom je werkplek werkt nog altijd beter dan een degelijke, sobere werkplek! Leitz snapt dit als geen ander en combineert functionaliteit met een fraaie uitstraling. Wij mochten een aantal producten proberen uit de nieuwe lijn kantoorartikelen. Wij gingen voor stoer blauw, maar je kunt ook kiezen voor geel en grijs. Dankzij de matte kleuren en de ronde vormen doen ze allemaal warm en zacht aan, zonder te zoet te worden.

Glazen magneetbord

leitz notitiebord

Het glazen magneetbord is één van de beste uitvindingen voor in je kantoor. Het heeft echt alles, zo lang je er niet met een punaise in probeert te prikken. Met magneten hang je snel en makkelijk notities, foto’s of reminders op het bord, terwijl je met een whiteboardmarker aantekeningen maakt. Dankzij het glazen oppervlak veeg je die veel makkelijker weg dan op een normaal whiteboard. Bovendien is zo’n glazen plaat een stuk duurzamer. Je zult veel minder snel strepen en vegen zien. Het leuke is dat deze magneetborden lijken op een tabblad. Een leuke knipoog naar de roots van deze kantoorartikelengigant! Je hangt de borden makkelijk op met vier schroeven. Een papieren mal daarvoor zit in de doos – dat kan dus niet misgaan, hoewel ik het wel jammer vind dat de boorgaten niet open waren. Een ander minpunt is: waar laat je het veegdoekje en de whiteboardstift? Er zit wel een magnetisch dopje aan de stift, maar deze is niet sterk genoeg om vast te kleven op het whiteboard. Twee kleine minpuntjes op dit vrolijke, praktische en degelijke hulpmiddel om nooit meer iets te vergeten. Deze glazen magneetborden zijn er in verschillende maten, van een klein glazen plateau van 15x38cm voor op je bureau (een whiteboard-notitieblaadje, zogezegd) tot een fiks whiteboard van 60×80 cm.

Kantoor gereedschapskist

leitz storage

Ik was persoonlijk erg nieuwsgierig naar de Leitz Cosy Storage Carry Box: die ziet er namelijk uit als een gereedschapskist voor je werkplek! En dan letterlijk. De draagbare Cosy Storage Carry Box kan worden gebruikt als opbergdoos om van werkplek naar werkplek te gaan of als organizer voor vergaderruimte, kantoor, thuis. Hij is ideaal voor een thuiswerkplek, als je regelmatig moet verplaatsen naar een andere plek of je bureau moet delen met andere huisgenoten. Of aan de eettafel moet werken… en ga zo maar door. Met deze Cosy Storage Carry Box set je alles bij elkaar wat je nodig hebt. Je pakt hem op, zet hem neer en doet het deksel open. Ben je klaar? Dan klap je het deksel weer dicht en zet je ‘m weg. Opgeruimd staat netjes! Als bonus heb je op de klep bovendien een opstaand randje, waar je bijvoorbeeld een tablet of je telefoon kunt zetten voor het houden van e-meetings. De Cosy Storage Carry Box lijkt volstrekt willekeurig ingedeeld te zijn, maar schijn bedriegt: dankzij die gevarieerde vakken en schotjes heb je juist voor alles wat je nodig hebt een plekje. De indeling is overigens niet flexibel of aanpasbaar. Een erg bijzonder en praktisch hulpmiddel, waar vooral thuiswerkers veel plezier aan zullen beleven.

Ergonomische kijk

leitz laptop standaard

Over thuiswerken gesproken… wie werken er allemaal op een laptop? En staat die dan vlak op tafel, of gebruik je een laptopverhoger? Ik hoop het laatste, anders heb je al snel de vervelende eigenschap dat je helemaal voorover gebogen naar het scherm zit te turen. Nee: klap hem goed open en zet hem op de Leitz Ergo Cosy Laptop Riser! Daarmee komt het beeldscherp op ooghoogte en kun je veel comfortabeler (en ergonomisch verantwoord) werken. Je nek, schouders en armen zullen je dankbaar zijn! Koppel daarnaast een toetsenbord en muis aan je laptop en je kunt makkelijk hele dagen vooruit. Deze Ergo Cosy Laptop Riser is in verschillende standen instelbaar. Natuurlijk kun je er niet alleen je laptop, maar ook je tablet op kwijt – ideaal als alternatief voor een laptop… of gewoon het kijken van een filmpje. Maar een laptopsteun heeft nog een ander voordeel. Omdat hij niet op tafel staat of op schoot ligt, kan de laptop zijn warmte veel beter kwijt, waardoor hij minder hoeft te koelen… en het apparaat optimaal presteert. Bovendien zal de accu weer wat langer meegaan, omdat de ventilator minder hoeft te werken. Na gebruik klap je hem eenvoudig in en zet je hem weg… bijvoorbeeld achter in de Cosy Storage Carry Box of op diens tabletsteun 🙂

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.