logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Upgrade je cupcakes met een speciale vulling


recipe-cupcakes-met-salted-cararmel-vulling

Ben jij één van die vele banketbakkers-in-de-dop? Super! Wij bakken ook graag, we snappen dus helemaal waar je het over hebt. En cupcakes staan hier vrij hoog in ons bak-lijstje. Jammer genoeg is het daarbij best moeilijk om telkens weer wat nieuws te bedenken. Als je eenmaal je toprecept hebt gevonden, is het lastig daar nog van af te wijken. Waar of niet?

Dr. Oetker heeft een heel leuke set producten uitgebracht die je weer een stukje verder kunnen helpen: Cake en taartvulling in een pakje. Daarmee kun je een cupcake of taart voorzien van een vloeibare vulling van chocolade of salter caramel (licht gezouten karamel). Een echte surprise als je aan het eten bent! Nu is een taartvulling redelijk eenvoudig: als je een luchtige taart hebt gebakken snijd je hem overlangs doormidden (of je bakt twee lage taarten), besmeert ze met de vulling en legt de bovenkant erop. Klaar! Afwerken, aansnijden, uitserveren.

Voor cupcakes zou je dat ook kunnen doen, maar dan krijg je toch al snel een knoeiboel: een cupcake is niet gemaakt om door te snijden en te vullen. In plaats daarvan kun je een appelboor pakken en een gat in de bovenkant van de cupcake uitsteken. Let wel op: niet door de hele cake heen, gewoon een centimeter of drie of vier. Dan neem je het tuitje van het zakje Dr. Oetker Cake en Taartvulling en steek je dat in het gemaakte gat. Een klein kneepje is dan genoeg om de cupcake te vullen met een heerlijke salted caramel of chocolade. Om de verrassing van de vulling nog wat groter te maken kun je nu de bovenkant afwerken of bedekken met botercrème of fondant.

Een andere lekkere variant is door de vulling niet te gebruiken als vulling, maar juist als topping. Smeer bijvoorbeeld eens wat chocovulling over een brownie, of de salted caramel over een blondie (een brownie van witte chocolade, voor je een blond meisje gaat overgieten met caramel – daar maak je namelijk geen vrienden mee). Je kunt ook een brownie bakken, deze verdelen in stukken en ze kneden tot een balletje. In dat balletje kun je het tuitje van de chocovulling steken en hem vullen met chocolade. Brownies… with a little surprise inside!

Je koopt de zakjes cake- en taartvulling van Dr. Oetker voor 1,99 euro.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.