logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Upgrade je bedrijf met een verpakkingsmachine

Als ondernemer kom je op een gegeven moment op een punt dat je meer opdrachten krijgt dan je aankunt, ook al reken je al het personeel mee. Je komt dan op een keuze: ga je door met hetzelfde en neem je extra mensen aan? Zeg je ‘nee’ tegen opdrachtgevers? Of ga je eens goed kijken naar je proces, om dat te finetunen? Soms kunnen kleine aanpassingen of hulpmiddelen, zoals een verpakkingsmachine, je bedrijf flink helpen. En dat hoeft niet eens veel geld te kosten.

Efficiënt werken loont

Je moet altijd de keuze maken: doe je dingen zelf, of besteed je ze uit? Dat uitbesteden kan zijn naar externe partijen, maar kan ook door software of apparatuur in huis te halen om dat voor je te doen. Denk bijvoorbeeld aan een boekhoudprogramma, waarbij je op een gegeven moment wat extra betaalt voor een koppeling met je bedrijfsrekening. Een kleine investering, maar het scheelt je iedere dag of iedere week inloggen om te kijken of alle facturen zijn betaald! En die tijd kun je weer steken in het benaderen van nieuwe klanten, het uitvoeren van opdrachten of het verbeteren van je product.

Verstandig investeren

Wil je een uitbreiding inzetten voor je bedrijf, dan heb je drie keuzes: nieuwe apparatuur kopen, tweedehands opties bekijken of bedrijfsmiddelen huren. Ben je bezig met het verbeteren van je proces, dan is er veel te zeggen voor het laatste: zo zit je nergens aan vast en kun je kijken of het bedrijfsmiddel dat je wil kopen, ook echt binnen jouw onderneming inzetbaar is. Is het de juiste keuze geweest, dan kun je overgaan tot de aanschaf van zo’n machine. Kom je functies te kort? Dan probeer je een nieuw apparaat. Het huren van bijvoorbeeld een verpakkingsmachine of labelmachine is ook ideaal voor als je even een piekproductie hebt of tijdelijk extra capaciteit nodig hebt.

Nieuw vs tweedehands

Als je een machine gaat kopen, dan kom je uiteindelijk ook bij de keuze: nieuw of tweedehands? Voor beide opties is veel te zeggen. Is het energieverbruik belangrijk voor je? Dan kom je vaak bij nieuwe apparatuur uit, aangezien deze in de regel energiezuiniger zijn dan oudere apparatuur. Ga je voor tweedehands? Koop ze dan bij een bedrijf die machines inkoopt en nakijkt of reviseert. Zo weet je zeker dat ze goed functioneren en dat je er de eerste jaren geen groot onderhoud aan hebt. Een bedrijfsmachine kopen met garantie slaapt een stuk rustiger dan dat je niet weet wat er mee is gebeurd of hoe lang hij nog zal meegaan.

Wat is jouw tip voor een slimmere bedrijfsvoering?

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.