logo-liggend-wit-donkerblauw

Spel recensie: Unmatched: Robin Hood vs Bigfoot

Soms is een spel al mooi genoeg om te kopen. Dat is zeker het geval bij Unmatched: echt alles klopt aan deze set, van de stijlvol vormgegeven speelkaarten tot de bijna levensechte pionnen, zelfs de doos heeft aandacht gekregen met verschillende decoraties in het binnenvak. Nu is Unmatched: Robin Hood vs Bigfoot een op zichzelf staand spel, maar vormt ook een briljante uitbreiding op Unmatched: Strijd der Legendes.

Kaartspel in de strijd

Zoals je in mijn vorige review hebt kunnen lezen, is Unmatched een combinatie tussen een bordspel en een kaartspel. Per beurt mag je twee acties uitvoeren, waarbij je kunt kiezen uit het verplaatsen van je personage of het spelen van je kaarten. Nu zijn er verschillende soorten kaarten, die je op verschillende momenten kunt spelen. Doordat je verschillende karakters ter beschikking hebt, is de manier van spelen heel anders. Robin Hood laat zich een beetje vergelijken met Medusa, die van een afstand haar tegenstander belaagd. Bigfoot is daarentegen een Koning Arthur, die onverbiddelijk de nabijheid opzoekt. Dat is een heel andere aanpak, je zult ook snel merken dat je met Robin Hood eerder aan het ontwijken bent, terwijl Bigfoot de aanval inzet. Dat zorgt zo nu en dan voor een kat-en-muisspel, waarbij je slim gebruik moet maken van je hulpjes: de vrijbuiters in het geval van Robin Hood en de Jackalope voor Bigfoot.

Instapversie en uitbreiding ineen

Het gave aan de Unmatched: Robin Hood vs Bigfoot is dat je het kunt zien als kennismaking met het spel. Je leert de speldynamiek, de werking en de manier van kaartvechten, voor je voor ‘de grote doos’ gaat. Maar heb je die basisset met vier legenden al in huis, dan is dit weer een heel fijne uitbreiding, waarbij je allebei kunt kiezen voor een kolos of een jagerstype. Met de twee legenden in deze doos alleen heb je natuurlijk niet heel veel speelruimte en flexibiliteit. Heb je meer legenden, dan kun je ook in teamverband spelen en er een 2 vs 2-battle van maken.


Recensie over Unmatched: Robin Hood vs Bigfoot

Unmatched is een leuke battlegame voor 2 tot 4 spelers, waarmee je personages uit verschillende verhalen en legendes tegen elkaar opzet. De vormgeving is briljant uitgevoerd, de gameplay is snel onder de knie te krijgen, hoewel je daar wel veel voor moet lezen. Deze set met Robin Hood en Bigfoot zijn een leuke introductie, maar nog waardevoller als uitbreiding. De uitwerking van het spel is geweldig: er is gelet op de kleinste details, waardoor het openen al een cadeautje op zich is. Een geweldige en waardevolle uitbreiding op Unmatched!

Score: 8


Informatie

Titel: Unmatched: Robin Hood vs Bigfoot
Uitgever: White Goblin Games
Genre: Kaartspel
Tijdsduur: 20 minuten.
Voor 2 tot 4 spelers.
Leeftijd: vanaf 10 jaar.
Adviesprijs: 29.95 euro.
Ga voor meer informatie naar de website van Unmatched: Robin Hood vs Bigfoot.

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.